Mlad par je v Škrbini na Krasu predelal staro hišo v svoj dom in jo obdal z enim najlepših vrtov na tem koncu dežele.

Borut Benedejčič in Tanja Godnič sta del hiše Borutovih staršev z domiselnimi rešitvami preuredila tako, da ustreza njuni družini. Borut, sicer profesionalni oblikovalec vrtov, je hišo dopolnil z domiselno zasnovanim zunanjim prostorom.

Hiša je bila nekoč dom družine, ki se je preživljala z industrijsko dejavnostjo, zaradi česar je zasnovana drugače od okoliških hiš. Borut in Tanja sta s pomočjo arhitekta Mateja Mljača  izkoristila velika okna in visoke stropove in ustvarila poseben ambient, sicer netipični kraški hiši pa dodala tu in tam tudi tipične kraške elemente. Tako npr. osrednji del prostora – tradicionalno imenovan hiša – združuje dnevno sobo, kuhinjo in jedilnico, med seboj ločene samo z različnim tlakom. 

Vrt je usklajen z arhitekturo in arhitekturnimi elementi; med drugim je z večjo peščeno površino ohranjeno vzdušje kraškega borjača ter pobočje pravilno kultivirano z značilnimi terasami. Borut je nanj eksperimentalno zasadil tudi rastline, ki niso tradicionalne niti samonikle za to okolje, kot npr. bujno zeleno trato.

Par je skozi prenovo ohranil tradicionalne elemente in jih opremil z modernim pridihom, zaradi česar so še danes aktualni in prijetni.