Ne boste verjeli, v kaj vse se lahko prelevi vrv. Lahko je obešalnik za brisače, nočna luč ob postelji, pregradna stena, če v vrv obleče odsluženo avtomobilsko pnevmatiko, pa dobite praktični tabure.

Vrvi so običajno narejene iz polipropilena ali najlona, lahko pa so tudi iz naravnih materialov (na primer jute). Načeloma so dokaj poceni in zato dostopen dodatek za dom in hobi ustvarjalce, ki iz vrvi lahko spletete marsikaj zanimivega. Klasična debela vrv se odlično kombinira s steklom in jeklom, poda se tako v rustikalne, podeželske ambiente kot v modernejše, industrijske interjerje, kjer s svojo hrapavo površino in nevtralno, peščeno barvo vnese v ambient globino in teksturo.

Če ste zadržani so tega, da bi z vrvjo prepletli celo stanovanje in ji prepustili vlogo rdeče niti, lahko začnete skromneje in bolj subtilno – z majhnimi, manj opaznimi dodatki.

Obesite jo

Iz vrvi izdelajte okvir za ogledalo in ga obesite v kateri koli prostor doma. Ogledalo okrogle oblike bo poskrbelo za navtični učinek (zraven se poda temno modra stena), če boste vrv kombinirali s pravokotnim ogledalom in konzolno mizo spodaj, pa bo dekoracija delovala bolj sodobno.

Ovijte jo okoli mize

Imate kje na podstrešju starejšo, že odsluženo mizo? Nikar je ne brusite, tudi barvati in lakirati je ni treba. Raje jo enostavno ovijte v vrvi in dobili boste presenetljiv kos pohištva, ki ga ne bo mogoče spregledati. Vaši obiski bodo zanesljivo govorili le še o tej mizi.

Naj sveti

Lestenci, namizne luči, stenska svetila … Vrv se pusti oviti okoli katerekoli svetilke in poskrbi za veliko mero dramatičnosti v prostoru. Še posebej izstopajoče so viseče luči, ki se na koncu končajo le s sijalko. 

Izvolite sesti

Večino stolov iz vrvi je prvi dizajniral danski oblikovalec Hans J. Wegner leta 1949. Čeprav je pohištvo načrtoval z lepoto in eleganco v mislih, je želel, da so njegovi kosi uporabni, funkcionalni in udobni. Vendar vam v resnici ni treba odšteti stotine in tisoče evrov za vrhunske stole iz vrvi. Najdete tudi cenejše ali pa jih izdelate sami. Potrebujete ogrodje stola ali klopi, nato okoli nog in okvirja ovijete vrv, da nastane enkraten kos pohištva s pridihom klasičnega sloga iz sredine 20. stoletja.

V galeriji poiščite še mnogo drugih presenetljivih idej, kako v interjerju uporabiti tanjše ali debelejše vrvi:  

Fotografije: Pinterest