V sodobnem interierju je mogoče vse pogosteje opaziti prekrasne marmornate elemente v obliki jedilnih miz in kavnih mizic. Elegantne in brezčasne ploskve marmorja, postavljene na precizno kovinsko podnožje, se lepo vklapljajo v vse vrste interierjev. Nad njimi sta se že pred časom navdušila tudi Ekaterina in Borut Bernik, katerih prekrasno oblikovane marmornate kavne mizice lahko občudujemo pod znamko Bernix Furniture Design.

Bernix Furniture Design je znamka, ki je pod svojim okriljem združila diplomirano ekonomistko in notranjo oblikovalko ter magistra arhitekture. Ekaterina in Borut vsak s svojega vidika prispevata k razvoju izdelkov in same znamke, obema pa je skupna velika želja po oblikovanju in izdelavi unikatnih izdelkov.

»Vedno sva si želela ustvariti svoj izdelek, ki bi ga postavila na tržišče in ki bi bilo zanimivo in uporabno za ljudi. Odločilen trenutek je bil obisk največjega sejma marmorja MarmoMac v Veroni, kjer sva se navdušila nad naravnim marmorjem in dobila idejo o izdelavi izdelka iz tega plemenitega materiala,« pojasnjujeta zakonca, ki sta z veliko navdiha in ljubezni do narave začela oblikovati kamnite mize in mizice iz marmorja.

Vsi izdelki Bernix Furniture Design so izdelani iz naravnega marmorja, pritrjeni na precizno kovinsko podnožje. Izdelki, v celoti izdelani v Sloveniji, v svoji biti združujejo znanje ročnega oblikovanja marmorja in edinstven, visokokakovostni naravni material. Izbira materiala ni naključje, saj marmor že vse od antičnih civilizacij igra pomembno vlogo v arhitekturi in oblikovanju.

Kot največjo prednost marmorja sogovornika izpostavljata njegov naravni izvor, saj je prav vsak kos delo narave, ki se je oblikovalo skozi tisočletja. Vsak kos je edinstven in se od drugih razlikuje po barvitosti, strukturi in teksturi, zaradi česar je njegova dekorativna vrednost še bolj izrazita.

»Naravni marmor je plemenit material, ki se uporablja v arhitekturi in kiparstvu že od starodavne Grčije in Rima. Ponovno postaja vse bolj priljubljen material, ki se ga vedno bolj uporablja v sodobni arhitekturi in oblikovanju. Naravni marmor ima veliko dekorativno vrednost in lepoto, ki lahko naredi vsako notranjost, okrašeno s tem plemenitim materialom, razkošno in izjemno. Ni boljšega kot ob srkanju kave občudovati tisočletno delo narave, in to kar doma sredi dnevne sobe,« o ekskluzivnosti znamke povesta Ekaterina in Borut.

Izbirate lahko med šestimi različicami naravnega marmorja in tremi različnimi kovinskimi podnožji (medenina, krom ali prašna barva). Vsak naročnik se lahko odloči tudi med dvema obdelavama marmorja, bodisi poliranjem ali lakiranjem. Pri slednjem gre za nanos zaščitnega premaza, ki ponuja zaščito pred agresivnimi tekočinami. Za naročnike s posebnimi željami ponujajo še obsežnejšo paleto marmorja, prav tako pa lahko ob najbolj priljubljenih kavnih mizicah izbirate tudi med drugimi pohištvenimi kosi:

»Naša glavna prednost je, da izdelujemo tudi izdelke iz naravnega marmorja po naročilu in želenih merah. Za različne naročnike smo izdelali že več po meri narejenih pohištvenih kosov, kot so kamnite kavne mizice, kamnite konzolne mizice, kamnite nočne omarice, kamnit predalnik in kamnite jedilne mize.«

Vsi izdelki so produkt ročnega dela in znanja slovenskih mojstrov obdelovanja kamna. Ob začetku procesa po željah stranke izberejo primeren kos marmorja, ki se z veliko znanja in truda v nekaj tednih spremeni v prestižen oblikovalski izdelek. Za izdelavo posameznega kosa je potreben slab mesec časa, v primeru lakiranega marmorja še nekaj tednov v več (od 9 do 10).

»Našo znamko BERNIX furniture design v prihodnosti vidimo kot prepoznavno mednarodno znamko za ročno izdelano pohištvo vrhunske kakovosti, ki združuje edinstven naravni marmor in sodoben dizajn. Želimo ustvariti in oblikovati nove, še bolj inovativne kose pohištva in odpreti svoj showroom. Poleg oblikovanja pohištva želimo postati tudi prepoznavni po oblikovanju interierjev,« z napovedjo o svetli prihodnosti znamke skleneta Ekaterina in Borut.

Fotografije: Peter Škrlep, Primer