Dvonadstropna hiša na vodi stanovalcem prinaša edinstveno bivalno izkušnjo, saj ponuja osupljiv pogled na Pariz, hkrati pa zagotavlja toplino in razgibanost z dizajnersko notranjostjo.

Isadora je edinstvena plavajoča hiša, ki so jo zasnovali v biroju Federico Masotto Architecte. Ustvarjena je bila za pariško družino, ki je želela živeti bližje naravi, a hkrati v središču mesta.

Z izbranimi okni do obilja svetlobe

V nadstropju so velike zastekljene stene, v pritličju pa si je arhitekt zamislil ladijska okna ovalnih in okroglih oblik, ki privabljajo v prostore naravno svetlobo in hkrati razkrivajo zunanji utrip.

Plavajoča hiša skozi okna optimistično razkriva poglede na reko, pariške ulice in slikovite parkovne površine vzdolž rečnih bregov, v ozadju pa je viden tudi Eifflov stolp, ikonična znamenitost francoske prestolnice.

Igrivost z mozaiki

Notranjost nenavadnega domovanja zaznamuje kombinacija različnih barv, mozaikov in obilica lesa. V kuhinji prevladujejo temni antracitni odtenki pohištva, ploščice v temnem odtenku so združene s svetlo sivimi in umirjeno oranžnimi trikotnimi elementi, ki v mozaičnem sestavu uprizarjajo igrivost.

Mozaično keramiko v zeleno-beli kombinaciji s trikotnimi motivi srečamo tudi v kopalnici, tako je ustvarjena vez med prostoroma, v katerih se pretaka voda.

Elegantne deske

Tla v vseh prostorih plavajočega doma so obložena s petmetrskimi deskami danskega proizvajalca Dinesen. Deske so lužene in premazane z naravnim oljem, s svojo naravno čarobnostjo pa prostorom podarjajo mehko, toplo in svetlo noto. Iz enakih desk so izdelani tudi drugi notranji elementi, kot so stopnice, police, pohištveni okvirji in stenske plošče.

Pohištvo po meri

Nasploh je dom opremljen zelo premišljeno, ničesar ni preveč. Omare, kuhinjska oprema, pohištvo v spalnih prostorih so izdelani po meri in skladno s pričakovanji ter potrebami stanovalcev, tako je bivanje na vodi zanje edinstvena izkušnja.

Fotografije: Philippe Garcia