Studio IDEAS

Biro IDEAS smo ekipa z bogatimi izkušnjami. Timsko delo, nadgrajeno z bogatim znanjem, kreativnostjo, izvrstnim poznavanjem mednarodnih trendov in posluhom za estetiko ter trajnostni razvoj so predpogoj, da stranki zagotovimo celostno ponudbo arhitekturnega oblikovanja in interierja.

Področje dela celovita storitev načrtovanja in izvedbe na enem mestu (inženiring), prenova hiše ali stanovanja, notranja oprema, projektna dokumentacija za novogradnje
Lokacija Cesta Jaka Platiše 13, 4000 Kranj
Telefon 041 269 348
E-pošta info@ideas.si
Spletna stran www.ideas.si
   

Misel, ki nas navdihuje?

Ljubezen do kreativno osvetljenih prostorov, pričaranja topline v kuhinji, dovršenosti in dobrega počutja v kopalnici ter toplih nasmehov ob vonju kave na terasi. To ljubezen delimo našim naročnikom. Njihov nasmejan in zadovoljen obraz ob zaključku projekta je za nas sreča, ki pomeni največ.

Naše storitve

Strankam nudimo vodenje celotnega postopka od pridobitve gradbenega dovoljenja do uporabnega dovoljenja, rekonstrukcije objektov in prenove. Največji poudarek pa dajemo notranji opremi, opremljanju na ključ, vključno s projektantskim nadzorom ter koordinacijo izvajalcev.

Petra Plevnik

Izpostavljena dela

Podeželsko udobje

Stranka se je na nas obrnila z željo po izgradnji pritlične hiše, da bodo vsi osnovni prostori na razpolago v eni etaži. Po oblikovanem tlorisu pritličja smo prišli do zaključka, da je smiselno hiši dodati še podkleteni del za kurilnico in dodatne prostore, ki si jih je stranka zaželela.

Združitev različnih interesov

Družina se je lotila temeljite prenove svojega doma, mi pa smo se pridružili pri preoblikovanju kletnih prostorov. Naša naloga je bila, da na razpoložljivo kvadraturo umestimo hodnik, kotlarno in shrambo ter pralnico, domači wellness in plesno dvorano.

Lagom - Črnuški bajer

Opremili smo stanovanje, ki so ga starši kupili svoji hčerki za nov začetek v času študija, lahko pa tudi kasneje kot dom za manjšo družinico. Ker ima dekle veliko sorodstvo, so želeli dovolj prostora, da jo lahko vsi skupaj obiščejo.

Prenova hiše v Gotovljah

Predmet prenove je bila zgornja etaža dvostanovanjske hiše, ki smo jo uredili v stanovanje za mlado družino z majhno deklico. Zaželeli so si svetlega, čistega in funkcionalnega doma.

Modri val

V prenovo smo prejeli prostore v starem mestnem jedru Rovinja, ki jih je naročnik želel preobraziti v apartma. Skupna kvadratura znaša okoli 53 m2, prostori pa se nahajajo v najvišjem nadstropju stavbe. Prenovo smo izpeljali s prepletanjem srednjega veka in sodobnega stila.

Prenova mansarde v Kranjski Gori

Družina s tremi otoki se je na nas obrnila z željo po prenovi stanovanja. Obstoječa enota je zajemala dve etaži, ki pa smo ju naknadno povezali z druge strani, da je tloris postal bolj funkcionalen in smo lahko prostor maksimalno izkoristili.

Sončno stanovanje

Starejša gospa nam je v oblikovanje zaupala svoj novi dom, ki skupaj s teraso meri 77 m2. Iz starega stanovanja je želela prenesti nekaj pohištvenih kosov, ki so ji ljubi, zato smo v dizajn novih bivalnih prostorov vključili tudi te. Ohranili smo tabure na hodniku, kredenco, posteljo, fotelj in mizico v spalnici, kavč v dnevni sobi in knjižno omaro v osrednjem bivalnem prostoru.

Moj svet barv

Pritlični objekt z neizkoriščenim podstrešjem smo prenovili v udoben in navdihujoč dom. Naročnica ima zelo rada barve, zato smo njej ljube razpršili po celotnem stanovanju. Naša vizija je bila, da v interier vključimo strankino neustrašno osebnost in karakter, zato je končna podoba notranjosti hiše barvna, kontrastna in igriva.

Meščansko udobje in eleganca v starem mestnem jedru

Prostori v starem mestnem jedru Ljubljane so dobili priložnost, da zasijejo v eleganci in se prelevijo v udobno meščansko stanovanje. Interier je prej služil poslovnim namenom, zato je bilo potrebno na novo urediti inštalacije, da so lahko prostori postali funkcionalni za bivanje.