KRONOTERMOVA toplotna črpalka ADAPT je prejela nagrado Green Product Award 2023 Editor's Choice v kategoriji Stavbne komponente. Direktor podjetja Bogdan Kronovšek je ob prejemu nagrade navdušen, da so trud in inovativnost podjetja pri razvoju trajnostnih, tihih in oblikovno dovršenih toplotnih črpalk prepoznali in potrdili tudi eni od največjih mednarodnih strokovnjakov na tem področju.

Strokovna žirija mednarodno nagrado Green Product Award že 10 let podeljuje najbolj trajnostnim ter okolju prijaznim produktom in storitvam. Podeljevanje nagrad stremi k spodbujanju zelenega, inovativnega in kreativnega gospodarstva, usmerjenega v boljšo skupno prihodnost. Namen podelitve Green Product Award pa ni le nagrajevanje najboljših, ampak tudi ozaveščanje širše javnosti o pomembnosti okolijske problematike ter vzpostavitvi alternativnih sistemov in rešitev. Prihodnost je lahko drugačna za vse.

Zeleni prihodnosti naproti

Direktor podjetja Bogdan Kronovšek pojasnjuje, da je toplotna črpalka KRONOTERM ADAPT nastala kot odgovor na na videz preprosto vprašanje: »Vprašali smo se, kako bi bilo mogoče izumiti visoko učinkovito toplotno črpalko, ki je hkrati neslišna in tako estetska, da je ni treba skrivati.« Vprašanje se je kmalu izkazalo za zanimiv izziv. Po nekaj letih usmerjenega razvoja in sodelovanja vrhunskih strokovnjakov z različnih področij so v KRONOTERMU leta 2019 lansirali inovativno toplotno črpalko ADAPT, ki je ena najtišjih in oblikovno najbolj dovršenih na širšem trgu. Vrhunskost njihovega izdelka z vidika tehnologije, ekologije in dizajna je prepričala tudi letošnjo strokovno žirijo Green Product Award. Direktor nagrade Green Product Award Nils Bader je v svoji izjavi navdušeno povedal: »Toplotna črpalka ADAPT je dober primer kakovosti in strasti, s katerima podjetje KRONOTERM prispeva k bolj trajnostni prihodnosti.«

Kakšen je pomen nagrade za podjetje KRONOTERM?

Nagrada predstavlja podjetju več kot samo lepo plaketo. Direktor podjetja Bogdan Kronovšek je dejal: »To pomeni, da se razvijamo v pravo smer, da s svetom delimo podobne vrednote in stremimo k pomembnim ciljem. Verjamemo, da je naša toplotna črpalka ADAPT svetu dokazala, da je mogoče uresničiti še tako veliko vizionarstvo in uspešno združiti skrb za okolje, visoko tehnologijo, bivalno ugodje in estetiko. Nagrada Green Product Award 2023 je velik uspeh našega podjetja, hkrati pa nam daje nov zagon za velike cilje v prihodnosti.« Ob tem je dodal, da je nagrada potrdila to, v kar podjetje trdno verjame že od razvoja svoje prve toplotne črpalke – da imajo KRONOTERMOVI produkti visoko dodano vrednost tako za kupce kot za družbo in njen napredek nasploh.