Modra barva nas v vseh svojih različicah pomirja. Njeni svetlejši odtenki v nas zbudijo kreativnost in hkrati sproščajo, v temnih globočinah se kar izgubimo, saj pomislimo na neskončnost in svojo majhnost. Modra je tudi najljubša barva lastnika novega stanovanja v Ljubljani.

Modra barva je prva stvar, ki jo opazimo, ko vstopimo v stanovanje v eni izmed novejših ljubljanskih sosesk. Ne le, da je večina sten pobarvanih na modro, sledi tudi večina pohištva, dodatkov za dom ter celo velika stenska umetnina.

Novo stanovanje je bilo sprva deležno nekoliko kozmetičnih in ištalacijskih popravkov: zamenjana je bila metoda ogrevanja, končni tlaki in električne in vodovodne napeljave, pozicija in oblika notranjih vrat, tloris pa je bil prilagojen in poenostavljen.

Stanovanje pred in po prenovi.

Nato je prišla izbira notranje opreme: poleg novega parketa po celotni površini dnevnega prostora je bila ključna izbira stenske obloge v kuhinji. Ploščice je zamenjal vodoodporen stenski premaz, ki ga lahko zasledimo tudi v kopalnici in namesto posteljnega vzglavja v spalnici. 

Modra barva pa ni edina stvar, ki povezuje stanovanje v zaključeno celoto: lastnik, navdušenec nad tehnologijo, je stanovanje povezal z enotnim sistemom ozvočenja ter zanimivo izbiro LED osvetlitve, ki spreminja barvo glede na želje uporabnika.

Zasnova interierja: Prostorama