V novogradnji na Jurčkovi cesti je mlada družina kupila stanovanje v peti gradbeni fazi. Parket in keramika sta bila položena, sanitarna oprema montirana; preostalo pa je bil velik nepopisan list. Za pomoč pri oblikovanju notranje opreme se je družina obrnila na notranjo oblikovalko Nino Bohte, ki je oblikovala brezčasen, eleganten interier in ga začinila z vzorcem iz slovenskega izročila.

Družina je namreč izrecno želela, da bi v interier vnesli delček njim tako zelo ljube Bele krajine. “Bela krajina ima v tkanini poseben vezen vzorec in odločili smo se, da bomo iz tega vzorca tudi izhajali. Glavna lesena obloga, ki nas z ovalno obliko iz predsobe popelje v bivalni prostor, ima abstraktno porezkan belokranjski vzorec. Ta isti vzorec se ponovi v spalnici na kovinskem elementu, ki služi za odlaganje oblačil, kot foto nalepka v mini kabinetu ter na okrasnih blazinah, na katere je vzorec ročno izvezla mama naročnice,” notranja oblikovalka pojasni to posebnost v interierju.

Opremo so prilagodili že izvedenim priključkom ter izbrani materialni in barvni paleti tlakov. Čeprav je večina interierja v nevtralnih, brezčasnih barvah ter lesu, pa so detajli tisti, ki resnično izoblikujejo ta elegantni interier. Polkrožne linije, vitrine z dimljenim steklom, elegantna svetila, izbrane tapete in dekoracija skupaj pletejo večplasten in atraktiven interier.

Z detajli bogata eleganca se nadaljuje tudi v spalnici, v kateri kraljuje dolgo (delno oblazinjeno, delno leseno) posteljno vzglavje; ter v obeh kopalnicah, kjer je oblikovalka z opremo nadaljevala barvno shemo že položene keramike.

Prav posebna zgodba pa sta otroški sobi. Družina ni želela klasične delitve prostorov na dve ločeni sobici, pač pa so si želeli eno od otroških sob preurediti v skupno igralnico. V njej je oblikovalka uredila plezalno steno, veliko švedsko lestev, ustvarjalni kotiček, piši-briši tablo ter prav poseben igralni kotiček na podestu z zvezdnim stropom … Na kratko: ustvarila je čudovito osnovo za kreativno in aktivno preživljanje prostega časa v otrokoma lastnem prostoru.

Druga otroška soba pa je namenjena spanju in garderobi: zamaknjeni pograd in velika podokenska klop spodbujajo umirjanje, branje in povezovanje pred spanjem. Pohištvo je izvedeno v lesenem furnirju ter dopolnjeno s tapeto domišljijske pokrajine.

Rezultat je enkratna kombinacija funkcije, elegance in občutka domačnosti.

Interier: Nina Bohte in Anamari Pavlič

Fotografije: Gregor Ravnik