Jesen nas obdari s prav posebnimi plodovi, ki žarijo s svojo močno oranžno barvo. Buče vseh velikosti, barv in oblik odlično popestrijo jesenski čas. Ker so prijazno okrogle, živih barv in še okusne za povrhu, so prava izbira za krašenje hišnega vhoda, pa tudi notranjih prostorov.

Ob bogati izbiri rastlin in plodov za jesensko-zimsko okrasitev nikakor ne moremo mimo takšnih in drugačnih okrasnih buč. S svojo optimistično barvo preganjajo sivino, ki se počasi seli v naše kraje. Velike buče so idealne za to, da jih izrezljamo, manjše pa za popestritev cvetličnega aranžmaja pred domom ali v njem. Za zunanjo dekoracijo so najprimernejše muškatne buče, ki so zelo odporne proti mrazu, zato jih lahko brez škode uporabimo pri zunanjih krasitvah tudi pozimi, ne glede na to, ali jih bomo kasneje uporabili za pripravo jedi. Zunaj zdržijo celo dalj časa kakor v shrambi.

Majhne, velike, oranžne ali oranžno-zelene postavimo pred vhod, ter dodamo lanterno in jesensko rastlinje.

okrasitev z bučami

Združimo buče in cvetje in nastala je jesenska čarovnija!

okrasitev z bučami

Z bučami lahko popestrimo tudi pogrinjek.

okrasitev z bučami

Izdolbene buče, v katere damo cvetove hortenzij in sveče, so nepogrešljiv jesenski dodatek.

okrasitev z bučami

Popestrimo okensko polico na kreativen način. Uporabimo okrasno rastlinje, za barvno poživitev pa dodamo buče.

okrasitev z bučami

Otroci bodo navdušeni nad izrezljanimi bučami. Buči previdno odrežemo vrh, odstranimo bučnice in nato z ostrim nožem izrežemo oči in usta z zobmi.

okrasitev z bučami

Posebej čaroben učinek bomo dosegli, če bomo bučo izdolbli in vanjo izvrtali luknjice. V bučo postavimo čajno svečko, da bo vidna tudi ponoči.

okrasitev z bučami

Vir fotografij: Pinterest