Sodobni trendi so sicer naklonjeni praktičnim kabinam za prhanje, ki resda zavzamejo manj prostora in so tudi bolj ekonomične, a kljub tem prednostim se nekateri nočejo odreči razkošju kadi. Če se radi namakate v topli vodi in v objemu mehurčkov, potem je kad za vas gotovo najpomembnejši del kopalnice. Toda kakšno kad izbrati? Predstavljamo vam 7 stilov kadi za 7 okusov.

Na »tacah«

Kopalne kadi na nogah, podobnih levjim tacam, so se pojavile konec 19. stoletja in kmalu postale pravi statusni simbol. Kasneje so jih začele sicer izpodrivati vgradne kadi, a če ste nostalgični po starih časih in vam je všeč vintage slog, boste vsekakor kupili kad na nogah.

Prostostoječa

Prostostoječo kad lahko postavite kamorkoli želite. Daje občutek, da je kopalnica prostornejša, kot je v resnici, zato je takšna kad idealna za majhne prostore. Zelo prilagodljiva je tudi glede na stil: primerna je tako za moderne kopalnice kot tiste nekoliko bolj tradicionalne.

Alcove

Alcove pomeni, da je kad vgrajena med tri stene in običajno pravokotne oblike. Dopolnjuje jo lahko tudi prha, ki je vgrajena v steno. Takšna kad je običajna za kopalnice v večstanovanjskih objektih ter ponuja prijeten kotiček za sproščanje, namakanje ali po potrebi samo hitro prhanje.

Vkorakajte vanjo

Če združite eleganco, funkcionalnost in varnost, dobite sila praktično kad, namenjeno prvenstveno starejšim in gibalno oviranim osebam. Ponaša se z vodotesnimi vratci, skozi katera se enostavno vstopi, znotraj kadi pa je še sedišče. Takšna kad ima običajno tudi šobe za masažo in nudi terapevtski učinek.

Namakalna

Namakalna kad je globlja in krajša, kot so običajne kadi, in sicer za namenom, da se v njej še lažje namakamo in da voda dlje časa ohranja višjo temperaturo. Takšni kadi nekateri pravijo tudi japonska banja.

Vgradna

Vgradne kadi so podobne stilu alcove, vendar niso nujno »ujete« med stene, ampak lahko stojijo prosto v prostoru in so vgradne v smislu, da so oblečene v ploščice, les ali kaj drugega, kar nudi praktičen rob, na katerega se usedete. Kad je lahko tudi povsem vgrajena v tla.

Kotna

Prednost kotne kadi je dober izkoristek prostora in pa to, da je širša kot običajna kad. Večina kotnih kadi ima svojo notranjost oblikovano tako, da omogoča udobno sedenje in hkrati čim lažje prhanje. 

Fotografije: Pinterest