Dom razkriva veliko o nas, ki v njem živimo in je pravzaprav naša osebna izkaznica. V njem se odražajo naš značaj, naši interesi in zanimanja, skratka vse tisto, kar nam je všeč. Če smo, na primer, strastni do košarke, bo najbrž kje v stanovanju kakšna žoga, koš ali poster znanega košarkarja. Enako velja, če smo ljubitelji glasbe. Ljubezen do not in umetnosti zvoka bomo v večji ali manjši meri pokazali tudi z notranjo opremo in dekoracijo. Možnosti imamo precej:

Bobni

Bobne je zelo enostavno uporabiti kot nadomestek pohištva. Manjši bobni so imenitne police v otroški sobi, nadomeščajo lahko klubsko mizo v dnevni sobi ali nočno omarico v spalnici »vintage« sloga. Po potrebi se lahko spremenijo tudi v lestenec ali talno luč.

Vinilne plošče

Kje je že čas, ko smo glasbo poslušali z vinilnih plošč. Zdaj so doma lahko le še za okras, ali pa jih recikliramo v kaj bolj uporabnega. Kaj pravite na mizico z vinilno ploskvijo ali na držalo za steklenice? Tri vinilne plošče različnih velikosti pa potrebujemo, da sami izdelamo stojalo za kolačke.

Note

Najbolj primerne za dekorativne namene so seveda note. Vanje lahko oblečemo posteljnino, jih na stene dodamo kot nalepke, zelo uporabne so tudi kot držalo za knjige, da ne padejo s polic.

Kitara

Stare kitare ne vrzimo stran, čeprav je že vsa razglašena. Spremenimo jo raje v stenski poličnik ali mizo. V obliki kitare pa lahko kupimo tudi številne kuhinjske pripomočke, kot so žlice za mešanje solate, skodelice ali pripomoček za kuhanje čaja.

Klavirske tipke

Najenostavnejši naših okrasitve stanovanja v glasbenem duhu je uporaba nalepk. Na primer klavirske tipke so nadvse imenitne za v spalnice, na vrata in hodnike. Sicer pa lahko v obliki klavirskih tipk omislimo tudi obešalo za ključe, držalo za knjige, posteljno vzglavje ali svetlobne panele.

Čas je za glasbo

Da, res je čas za glasbo. To kažejo nenazadnje tudi stenske ali namizne ure, ki ne pričajo samo o minevanju časa, pač pa tudi o naši ljubezni do glasbe.

Foto: Pinterest