Kopalnica je poleg kuhinje tisti prostor doma, kjer se zgodi največ nesreč. Po navadi zaradi zdrsov v pršnih kabinah. Zato pri nakupu tega kopalniškega elementa zagotovo velja staviti na kakovost, robustnost in masivnost. Nas je prepričala pršna kad Geberit Sestra, ki združuje estetiko s prijetnim občutkom na dotik, nedrsečim premazom in odtokom z vgrajenim sitom za lase, kar omogoča lažje čiščenje in vzdrževanje.

Talna pršna kad Geberit Sestra je izjemno odporna kombinacija kakovostnega mineralnega materiala in kamene smole z nedrsečo, na dotik prijetno površino. Upošteva najstrožje standarde protizdrsnih predpisov (razred C glede na DIN 51097), za kar je zaslužen fin premaz vrhnjega materiala, medtem ko je na videz površina precej podobna granitni plošči.

Fini obrisi površine dajejo talni pršni plošči Geberit Sestra avtentični videz kamna, hkrati pa zagotavljajo trdno podlago pod tušem.

Majhen odtok z visoko zmogljivostjo

Še dodatna prednost pršne kabine Geberit Sestra pa je majhen odtok. S 40 mm širine je odprtina odtoka na pršni kadi veliko manjša od tistih pri standardnih modelih. Pod zlahka snemljivim pokrovom odtoka je skrito sito za lase, ki preprečuje zamašitev in ki se zlahka sname in očisti.

Sito za lase je skrito pod pokrovom odtoka. Zlahka se izvleče in očisti.

Plosko oblikovan sifon je kot nalašč za nizke višine estriha. Standardna globina vodnega stolpca je 50 mm, prav tako je na voljo tudi sifon z višino vodnega stolpca 30 mm, ki je še posebej primeren za nizke višine estriha pri renovacijah starejših stavb. Ne glede na minimalistični dizajn sito zlahka presega zahtevano količino pretoka. Namesto 0,4 L/s (predpisano po EN 274), doseže preko 0,6 L/s.

Velika izbira

Geberit Sestra je na voljo v treh barvah – beli, kamnito sivi in barvi grafita – ter praktično v vseh potrebnih dimenzijah. Kupci lahko izbirate med devetimi različnimi velikostmi: 80 cm ali 90 cm v širino ter z dolžino, ki varira med 90 in 160 cm. Skratka, zanesljivo najdete pravo zase!

Izjemni odtok pršne plošče Geberit Sestra je še posebej učinkovit zaradi praktično oblikovanega ploskega sifona.

Fotografije: Geberit