20 imenitnih vinskih kozarcev: Novo leto, na zdravje!

Še malo pa boste odštevali sekunde do novega leta in s kozarcem v roki čakali, da natanko ob polnoči nazdravite z vašimi najbližjimi. Če bi ob tej priložnosti radi pokazali tudi svoj smisel za estetiko in kreativnost ter impresionirali s prav posebnimi kozarci, potem ste na pravem mestu. Prečesali smo splet in poiskali nekaj najbolj unikatnih.

vinski kozarci

Vinski navdušenci bi se strinjali, da je pitje vina mnogo več kot le uživanje omamne tekočine. Gre za celovito doživetje, v katerega so vključena skoraj vsa čutila. Lepi kozarci pa še doprinesejo k temu.

Ročno barvani kozarci

vinski kozarci

Ročno pobarvani kozarci bodo okušanje vina zagotovo naredili bolj dramatično. Poslikave so najrazličnejše, popularni so predvsem motivi iz narave, živalski liki in pisane silhuete.

Ornamentni kozarci in čaše

vinski kozarci

Ornamentni kozarci so bogato okrašeni in jih lahko primerjamo s starinskimi čašami. Tudi sodobni oblikovalci radi snujejo takšne, skoraj baročne kozarce, najbolj pa so po njih znani pri glamurozni znamki Versace Home.

Figurativni

vinski kozarci

Kozarci s steklenimi, kovinskimi ali lesenimi figurami na peclju so prodajna uspešnica. Običajno gre za živalske figurice, kot so zmaji, flamingi, konji ali mačke, ki s seboj nosijo tudi simbolne pomene.

Unikatni

Seveda pa obstaja še nešteto drugih unikatnih kozarcev, ki so imenitna popestritev vsakega vinskega bara. Uskladite jih lahko tudi s siceršnjo rdečo nitjo notranje opreme ali pa izberete takšne, ki po obliki povsem izstopajo. V vsakem primeru ste lahko izvirni.

Foto: Pinterest, Versace, Amazon

Prejšnji članekMediteranski duh v Ljubljani: prenova prizidka v Rožni dolini
Naslednji članekOkrasje in dodatki za zabavo leta
Avatar photo
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje