Otroška sobica je kotiček miru, ustvarjalnosti, prostor, kamor se otrok lahko zateče pred skrbmi in se brezskrbno igra. Zato je prav, da ustvarimo čudovito gnezdece, ki bo malčkom pisano na kožo. Poskrbimo za umirjene barve, posebno pozornost pa posvetimo tudi detajlom. Prava mojstrica le teh je Nataša Dimitrova, ki pod znamko Milini atelje ustvarja čudovite dodatke za otroške sobice.

Diplomirana ekonomistka Nataša je v popoldanskem času našla način, kako izraziti neskončno kreativnost, ki je med številkami in pisarniškim delom ni mogoče. Tako je nastala znamka Milini atelje, ki je trenutno še vrsta prostočasnega ustvarjanja, saj ji vseh idej enostavno še ne uspe uresničiti.

»V dopoldanskem času sem običajno sama s sinčkom, oktobra bo star dve leti. Popoldne se iz vrtca vrne še starejša sestrica, tako da nekako manevriram s časom in iščem minute za ustvarjanje. Kmalu, ko bosta oba otroka v vrtcu in bom imela več časa za ustvarjanje, bi si vsekakor želela, da preraste v poklic,« pove ustvarjalka.

Ideja o oblikovanju prisrčnih dodatkov za otroško sobico se ji je porodila v času druge nosečnosti. Ko je izvedela veselo novico, da pod srcem nosi fantka, se je odločila, da pohištvo iz hčerkine sobe popestri z bolj fantovskimi dodatki. Potrebovala je nekaj dodatkov za v posteljico in za na steno. Kot velika ljubiteljica minimalizma je želela ustvariti nekaj simpatičnega, enostavnega in privlačnega za oči. Naredila je seznam stvari, ki bi jih potrebovala in se lotila iskanja. Želela si je blazine, ki bi bila nekaj posebnega, v podobnih odtenkih pa je iskala tudi dodatek za na steno. Tako se ji je porodila ideja, da dodatke izdela kar sama.

»Opremljena sem že bila s potrebnim znanjem za izdelavo teh dodatkov, ko pa sem začela ustvarjati, sem za vsak slučaj pregledala še video tutorial za izdelavo mavric.  Rožice za na steno sem izdelala čisto sama, brez pomoči iz spleta. Mislim, da sem v prejšnjem življenju tudi ustvarjala, zato sem znanje nosila kar v sebi,« pojasni Nataša.

Navdih za ustvarjanje se poraja čisto spontano, tako je tudi z izbiro barv. Le pogleda nitke, ki so na voljo in že v njeni glavi nastane barvna kombinacija. Kadar oblikuje po naročilu, se o barvah dogovori z naročnikom samim, skupaj izbereta dve, sama pa doda še ostale. Veliko ji pomeni, da ji stranke pri ustvarjanju pustijo proste roke.

»Želim ponuditi praktične izdelke, take, ki bodo ljudem prišli prav. Velikokrat izhajam tudi iz sebe. Kmalu bom predstavila izdelek, ki bo primeren za vsakogar, no, jaz ga nujno potrebujem,« pove z nasmeškom.

Za konec prizna, da bi v naslednjih letih rada znamko naredila še bolj prepoznavno slovenskemu trgu: »Kadar bodo mamice opremljale sobice za svoje malčke, želim, da se najprej spomnijo na znamko Milini atelje.«

Več → tukaj