Tokrat bomo pustili ob strani strokovnjake, ki svarijo, da je televizor v spalnici slaba ideja, da trpijo intimni odnosi, zaradi nasilnih filmov tik pred spanjem pa je moten tudi počitek. To zanesljivo drži, kot tudi nasprotni argumenti, da je ob zmerni in pametni uporabi lahko televizor odlična zabava in razlog za manj krega v hiši, saj se je ob dveh ali več televizorjih lažje zmeniti, kdo bo kaj gledal. Ključno vprašanje pa je, kam in kako v spalnico televizor sploh umestiti, da ne bo moteč in da bo izkušnja gledanja kar najboljša. Ponujamo nekaj idej:

Spalnice so manjše kot dnevne sobe, zato jih je težje opremiti s standardnim medijskim pohištvom. S stenskim panelom, narejenim po meri, gre lažje: ohranili boste kohezivnost v sobi, hkrati pa televizorju zagotovili ustrezno mesto.

Omara s prostorom za TV

Garderobna omara je lahko narejena tako, da ob straneh ponuja prostor za oblačila, medtem ko je vmes rezervirana polica za televizor. Lahko se odločite tudi za drsna vrata, s katerimi čez dan televizor skrijete, da ne kvari estetike prostora.

Na steno

Najlažji način je namestitev televizorja na steno. Odločite se lahko za klasični stacionarni nosilec (kadar gledate televizor naravnost iz postelje) ali za teleskopskega, ki omogoča prilagajanje in obračanje ekrana v različne smeri. Slednji pride v poštev, kadar je televizor montiran na bočno steno ali če zaradi stenskih odprtin ne omogoča, da bi vanj iz postelje gledali naravnost.

V predelno steno

Že desetletje nazaj so si pri podjetju Seura zamislili ogledalo, ki je hkrati tudi televizor. Njihova patentirana tehnologija je na ogledalo prinesla čisto sliko LCD-zaslona, ki je bil v ugasnjenem stanju popolnoma neviden. Današnje tehnologije pa zmorejo še veliko več. Tako lahko televizor vgradite v predelno stekleno steno, ki ločuje spalnico in drug prostor ter program spremljate udobno kar iz postelje. 

Na predalnik

Skoraj v vsaki spalnici stoji predalnik. Namesto da imate na njem lonec z rožami ali drugo dekoracijo, ga uporabite za postavitev televizorja. Enostavna in ekonomična rešitev!

Nad kaminom

Če imate v spalnici kamin, ki je obrnjen proti postelji, lahko nad njim postavite še televizor (s tem opozorilom, da mora biti seveda dovolj oddaljen od ognja). Tako boste lahko hkrati uživali ob gledanju prasketajočih plamen in dobrega filma.

Foto: Pinterest