Pri nakupu notranjih vrat ali njihovi menjavi se običajno pojavi vprašanje, kakšna izbrati za posamezne sobe. Poleg krilnih vrat, ki se odpirajo v prostor in so najpogostejša izbira, nam strokovnjaki svetujejo še razmislek o drsnih vratih. Ta »se pomikajo ob steni ali v steno in s tem pri odpiranju in zapiranju ne zavzamejo dragocenih centimetrov. Takšna vrata so posebej uporabna v primerih, ko na tistem mestu nimamo dovolj prostora za klasična vrata,« pravijo pri Hörmannu.

Vodilno podjetje s ponudbo vrat za celoten dom izdeluje 1-krilna ali 2-krilna drsna vrata, ki so bodisi lesena, steklena ali kombinacija obojega, se popolnoma ujemajo z drugimi klasičnimi notranjimi vrati Hörmann, predvsem pa njihova uporaba ne pozna meja.

»Drsna notranja vrata so odlična rešitev za majhna stanovanja, saj lahko poskrbijo za fleksibilno prostorsko razdelitev. S pomočjo drsnih vrat se lahko na primer kotiček, namenjen domači pisarni, jasno in preprosto loči od dnevne sobe, takrat, ko to potrebujete,« opisujejo Hörmannovi svetovalci.

Drsna notranja vrata Hörmann so odlična rešitev v primerih, kadar zaradi pomanjkanja prostora vgradnja klasičnih krilnih vrat ni mogoča.

Drsna vrata so prav tako odlična razmejitev med dnevno sobo in hodnikom, kjer bodo služila kot zaščita pred prepihom. Ali pa pri odprtih kuhinjah, kjer se pogosto pojavlja bojazen, da se bo med kuhanjem vonj po hrani širil po celotnem stanovanju. Z njimi razmejite kuhinjo in jedilnico: med kuhanjem je najbolje, če ostanejo vrata zaprta, po obroku pa vrata preprosto odprete in izkoristite vse prednosti odprte kuhinje.

Podboj, ohišje in krila drsnih vrat Hörmann so na voljo v površinah Duradecor Ultramatt, Schiefer, Leinen ter pravi lak in furnir iz pravega lesa.

Številne prednosti

Številne možnosti uporabe drsnih vrat in prihranek prostora sta gotovo dve glavni prednosti, razlogov za nakup drsnih vrat pa je še mnogo več. Tu naštevamo le nekatere:

  • Naravna svetloba: Zlasti drsna steklena vrata zagotavljajo širok in neoviran pogled v prostor ali na prosto. Omogočajo, da obilica naravne svetlobe vstopi v vaš ambient, kar ustvarja svetlejše in bolj optimistično vzdušje.
  • Energetska učinkovitost: Mnoga sodobna drsna vrata so energetsko zelo učinkovita, delujejo kot izolator in zmanjšajo porabo energije. Pričakujete lahko nižje stroške ogrevanja in hlajenja.
  • Nemoteno bivanje znotraj ali na prostem: Drsna vrata lahko povežejo interier z zunanjim prostorom, kot sta terasa ali vrt. S tem ustvarijo neoviran prehod med notranjostjo in zunanjostjo, kar olajša uživanje v dejavnostih na prostem.
  • Dostopnost: Drsna vrata so najprimernejša izbira za ljudi z gibalnimi ovirami, saj jih je preprosto odpreti in zapreti. Zanje se pogosto odločajo posamezniki, ki uporabljajo invalidske vozičke ali hojice.
  • Sodoben dizajn: Drsna vrata so elegantnega in modernega videza, kar dvigne estetiko doma ali poslovnega prostora na višjo raven. Na voljo so v različnih materialih, preprosto izberite tak slog drsnih vrat, ki ustreza vašemu okusu.
  • Varnostne funkcije: Veliko drsnih vrat je opremljenih z naprednimi zaklepnimi mehanizmi in varnostnimi stekli, odpornimi proti razbitju. Za dodatno zaščito lahko tudi na drsna vrata namestite funkcije, kot so senzorji in alarmi.
  • Vzdrževanje: Drsna vrata potrebujejo razmeroma malo vzdrževanja, tudi njihova vodila so izjemno preprosta za čiščenje.
Pri sistemu drsnih vrat Hörmann SLIDE COMPACT je profil tekalnega vodila, v katerem drsijo vratna krila, na voljo v mat nerjavnem jeklu, intenzivni črni ali beli barvi. Profil se lahko montira tako pred steno kot tudi v špaleto.

Povzamemo lahko, da so drsna vrata zaradi svoje zasnove, ki prihrani prostor, estetske privlačnosti, energetske učinkovitosti in vsestranske uporabnosti, odlična izbira.  Dodatne nasvete in informacije o njih dobite pri podjetju Hörmann, kjer vam bodo z veseljem pomagali izkušeni svetovalci.

Sponzorirana vsebina