Koti so v domovih pogosto spregledani in neizkoriščeni. Samevajo v družbi pajkov, namesto da bi jih uporabili za kaj bolj estetskega in predvsem uporabnega. Kaj pravite na kotne police? Namestite jih lahko v vseh prostorih, od jedilnice do garaže, ter nanje postavite dekorativne elemente, knjige ali kar koli drugega.

kotne police

Kot je premajhen, da bi vanj potisnili stol ali omaro, zagotovo pa dovolj velik za kotne police. Te lahko namestite kar sami, tudi če imate dve levi roki. Najenostavneje je na steno najprej privijačiti vodila, ki omogočajo različne višine polic in te kasneje lahko po potrebi tudi prilagajate. Poceni rešitev, primerna zlasti za najemnike.

kotne police

Bolj izurjeni lahko iz kotnih polic naredite celo mojstrovino. Pustite les neobdelan in se tako približajte skandinavskemu slogu ali pa police obarvajte v svetel odtenek, da bo nekdaj nepraktičen kot postal magnet za oči.

kotne police

V vsaki predsobi je kakšen nepraktičen kot. Umestite vanj trikotne police, ki so hkrati tudi obešalniki za plašče, in nerodnega kota nihče več niti opazil ne bo.

kotne police

Retro verzija modernih lebdečih polic. Namestite jih na neenakomerne razmike in tako ustvarite majhne kotičke, ki jih lahko zapolnite s številnimi okrasnimi predmeti.

kotne police

Odprte police v kuhinji so trend in imeniten način, da izkoristite kot nad delovno površino. Kar naenkrat boste dobili toliko dodatnega prostora za shranjevanje, da ne boste vedli, kaj z njim.

kotne police

Nimate shrambe? Za vrati kuhinje lahko v kotu hitro najdete prostor zanjo. Kotne police bodo tudi dober razlog, da boste razstavili tiste lepe sklede in posode, ki se zdaj skrivajo po omarah.

kotne police

Če vam ni do lebdečih polic, se odločite za kotno omaro. Takšna se bolj poda v klasično opremljene domove.

kotne police

3D kotne police so imeniten dodatek vsaki sobi. Zavzamejo malo prostora, zato jih z lahkoto namestite v še tako majhno spalnico.

kotne police

Kotne police seveda niso namenjene le notranjim kotom, potekajo lahko tudi po zunanjih vogalih. Možnosti so neskončne.

kotne police

V rustikalen, podeželski dom so podajo kotne police, ki stojijo s pomočijo hloda. Imejte jih namesto knjižne omare v dnevni sobi.

kotne police

Kaj pa knjige v otroški sobi? Naj bodo nameščene tako, da so platnice vidne, saj bodo malčki raje segali po njih. To najlažje storite z ozko kotno omaro. Skoraj nič prostora ne zasede, prinese pa veliko veselja in spodbud za branje.