Še vedno kuhate na plin? In se vsakič znova jezite, ko ga v jeklenki zmanjka in morate na vrat na nos po novo? Za povrh pa vas pri gibanju v kuhinji omejuje še napa, ki je z vašo glavo imela že kar nekaj bližnjih srečanj? Pozabite na te skrbi! Zdaj je tu izvrstna alternativa, varčna, hitra in enostavna za uporabo – indukcijska plošča z vgrajeno napo. Če kupite takšno s podpisom Miele, ste lahko prepričani, da boste deležni samih prednosti.

Na splošno o indukciji

Do 30 odstotkov hitrejše segrevanje in do 40 odstotkov manj porabljene električne energije. To sta le dva argumenta, zakaj se med vsemu vrstami kuhališč odločiti ravno za indukcijsko. A nič manj prepričljivi niso niti ostali:

  • Za indukcijo je značilno, da se segreva le vsebina v posodi, ne pa tudi kuhališče, ki tako ostane hladno in varno za dotike. Po izklopu ali odmiku posode se segreti del kuhališča zelo hitro ohladi.
  • Vzdrževanje indukcijskih kuhališč je enostavno. Namesto zamudnega čiščenja z agresivnimi čistilnimi sredstvi kuhališče preprosto obrišete z mokro krpo, kar je možno storiti popolnoma varno celo med kuhanjem.
  • Pametno indukcijsko kuhališče poskrbi tudi za varnost, saj sámo prepozna vrsto posode. Plošča se v primeru, da na kuhalno polje postavite posodo iz plastike, stekla ali keramike, ne vključi. Med samim kuhanjem pa se površina okoli posode segreje le minimalno. To je hkrati tudi razlog, da se hrana ob morebitnem razlitju nanjo ne prilepi in ne prismodi.
Samo najboljše

miele indukcija

Vse našteto na splošno velja za vsa indukcijska kuhališča, nekatera pa so še bolj izpopolnjena, kot denimo tista znamke Miele. V mislih imamo zlasti njihova indukcijska kuhališča TwoInOne z vgrajeno napo. Po videzu so minimalistična, primerna za moderno opremljene domove in jih boste cenili vsi tisti, ki se v kuhinji radi gibljete čim bolj svobodno, ne da vas pri tem ovira še stropna napa.

miele indukcija

Pravi okvir za kuharske umetnije: Mielejeva indukcijska kuhalna plošča z integrirano napo je na voljo z okvirjem iz plemenitega jekla ali kot različica brez okvirja. Slednjo je mogoče vgraditi v ravnino delovnega pulta, povsem brez vogalov in robov, ali tako, da nalega na pult.

miele indukcija

Dodatna varnost: Je pozvonilo pri vratih? S funkcijo Stop & Go lahko stopnjo moči vseh kuhalnih polj z enim samim pritiskom na tipko zmanjšate na stopnjo 1. Tako lahko indukcijsko kuhalno ploščo Miele za kratek čas pustite brez nadzora, ne da bi vam kar koli prekipelo ali se prismodilo. Ko se vrnete, s ponovnim pritiskom na tipko znova aktivirate predhodno nastavljene stopnje moči.

miele indukcija

Varno odstranjevanje umazanije: Prav tako lahko z enim samim dotikom upravljanje indukcijske kuhalne plošče Miele zaklenete za 20 sekund. Vse nastavitve se ohranijo. Čas se dobro vidno odšteva na prikazu timerja. Neovirano lahko premikate posodo in očistite kuhalno ploščo, ne da bi spremenili nastavitve.

Ohranjanje toplote: Kadar kuhate več jedi hkrati, se nekatere do začetka kosila lahko že ohladijo. Pri indukcijski kuhalni plošči Miele se to ne bo zgodilo. Opremljena je namreč s funkcijo, ki jedi ohranja tople na idealen način – ne glede na količino. Inteligentni nadzor temperature dna posode omogoča, da imajo jedi ravno pravšnjo temperaturo za uživanje, ne da bi se prijele dna posode. Tako se lahko povsem posvetite načrtovanju preostalega menija.

miele indukcija

Nenameren izklop ni nobena težav: Pomotoma ste izklopili kuhalno ploščo, a ste to takoj opazili. Če jo v 10 sekundah ponovno vklopite, se vse stopnje moči in časovne nastavitve povrnejo na predhodno nastavljene vrednosti. Svoj proces kuhanja lahko nemoteno nadaljujete.

miele indukcija

Vgrajena napa: Indukcijsko kuhališče z integrirano pultno napo omogoča povsem nove možnosti kuhanja. Srce takšne nape je Motor ECO, ki deluje z enosmernim tokom in prihrani do 70 odstotkov energije v primerjavi z običajnimi motorji. Takšna napa neprijetne vonjave in maščobe pobere že pri izvoru, pri loncu, tako se ne dvigajo v zrak in se ne prijemljejo na zgornje kuhinjske omarice in stene.

miele indukcija

Lepa na pogled: Nape Miele so lepe na pogled in tudi funkcionalne. Opremljene so z 10-slojnimi kovinskimi maščobnimi filtri iz plemenitega jekla, ravno tako sta iz visokokakovostnega plemenitega jekla izdelana vrhnji sloj in okvir filtra. Pri udobnem čiščenju maščobnih filtrov v pomivalnem stroju ne pride do vidne spremembe barve. Zato Mielejevi maščobni filtri dolgo časa ohranijo svoj vrhunski videz.

miele indukcija

Filter AirClean z dolgo življenjsko dobo: Kadar se odločite za odvod zraka na notranje kroženje (v prostor), je napi dodan še satasti filter z aktivnim ogljem, ki učinkovito veže neprijetne vonje. Odlikuje se z dolgo življenjsko dobo in možnostjo regeneracije v pečici.

miele indukcija

Najsodobnejši standard: S funkcijo Con@ctivity 2.0 pa se lahko v celoti posvetite kuharskim užitkom. Napa in kuhalna plošča namreč komunicirata med seboj. Kuhalna plošča posreduje nastavitve elektroniki nape, slednja pa avtomatsko uravnava stopnje moči ventilatorja. Ni vam treba misliti na to, da morate po končanem kuhanju izklopiti napo. Vse kuhalne plošče Miele »TwoInOne« so že standardno opremljene s funkcijo Con@ctivity 2.0.

Več: Miele

Fotografije: Miele