Zakaj ne bi zadnjih tednov poletja preživeli na nepozaben način? V nadaljevanju naštevamo nekaj idej za vrtno zabavo, v kateri lahko uživate z družino ali s prijatelji.

Organizirajte sosedsko zabavo. Če se s sosedi dobro razumete, določite dan, ko se vsi skupaj zberete – kar na lokalnem trgu ali parku, v slepi ulici ali pa na vrtu katerega izmed vas. Vsak naj prinese nekaj domačih prigrizkov in pijače, nekaj otroških iger ali igrač, med zabavo pa sosedom ponudite tudi priložnost, da pokažejo svoje talente: bodisi med karaokami, pri pantomimi ali pri igrah z žogo.

Postavite domači kino. Sposodite se projektor in ga usmerite na belo fasado ali pa na rjuho, obešeno na vrv za obešanje perila. Postrezite s pijačo in prigrizki, nato pa zavrtite katero od filmskih klasik – priporočamo slovenske filme, kot so To so gadi! ali Ne čakaj na maj.

Foto: Pixabay

Iz recikliranih materialov izdelajte ognjišče. Če vam je od gradnje ostalo nekaj zidakov ali tlakovcev, iz njih zgradite manjše ognjišče (stoji naj na primerni razdalji do objektov in dreves!). Goste posedite okoli ognja, na žerjavici specite krompir ali koruzo in si pozno v noč pripovedujte svoje najbolj zanimive prigode. Brez skrbi, dim bo odgnal nadležne komarje.

Organizirajte večer družabnih iger na prostem. Poleg klasičnih namiznih iger priporočamo balinanje, twister, velikanski šah ali jengo, igre s frnikolami, poligon z ovirami ali pa lov na zaklad.

Foto: Pexels

Poskrbite za osvežitev. Četudi na vrtu nimate bazena, lahko goste povabite na prav posebno vrtno vodno zabavo z vodnimi pištolami in balončki, napihljivim bazenom za malčke in osvežitev z zalivalno cevjo za odrasle. Kopalke, brisača in krema za sončenje naj bodo obvezna oprema!