Simpatičen mladi par iz Maribora si je v stanovanju, ki meri zgolj 40 kvadratnih metrov, uredil prijeten dom. S skrbno izbrano vintage opremo, umetniškimi slikami in starodobnimi detajli sta Aljoša in Claudia v stanovanje privabila toplino in domačnost.

Psihologi pravijo, da si prvi vtis o človeku ustvarimo v začetnih petih sekundah srečanja. Pri ogledu stanovanja za prvi vtis potrebujemo približno minuto in pol. Da se odločimo za nakup nepremičnine, si povprečno vzamemo 25 minut časa.

Kljub temu, da je stanovanje staro več kot 50 let, sta se mlada lastnika za nakup odločila zaradi krasne lokacije in dobre orientacije. Stanovanje ju je prepričalo tudi zaradi dobro ohranjenih izvirnih detjalov, kot je parket na ribjo kost. Celota je bila sicer potrebna posodobitve: ločen hodnik in manjšo kamrico so pripojili k osnovi, kar je povečalo dnevno-bivalni prostor.

Stanovanje pred prenovo

Domačnost ne izvira iz predmetov, pač pa iz zgodb

Čeprav bi pričakovali, da bo stanovanje opremljeno v modernem slogu, se je par odločil za klasiko in vintage opremo: tako sta z izbiro lesenih kosov, toplih barv, starega pohištva in preprog ustvarila domače in toplo stanovanje. Vsak kos ima zdaj svojo zgodbo, prihaja iz drugačnega okolja in njihova kombinacia ustvarja občutek obdanosti ne s predmeti, temveč z zgodbami.

Stanovanje krasi tudi veliko umetnin, med drugim dve sliki slikarja Petra Beusa, nekatere pa je naslikal celo lastnik sam.

Stanovanje po prenovi