Če to zimo s strahom odpirate položnice za ogrevanje, kljub temu da ste bili zelo varčni s toploto in ste raje oblekli kak pulover več kot odvili ventil radiatorja na maksimum, je čas za ukrepanje. Trimestne številke so znak, da zanesljivo potrebujete spremembo ogrevalnega sistema na bolj varčnega in učinkovitega, ki hkrati ne zahteva umazanih gradbenih del. Predlagamo izredno elegantno modularno talno, stropno ali stensko gretje znamke Variotherm, ki je v primerjavi z ostalimi načini ogrevanja tudi do 25 odstotkov cenejše. Poglejmo vse tri načine podrobneje:

Super tanko talno gretje

Talno gretje Variokomp je idealna izbira pri obnovah. Montirate ga lahko na obstoječi izravnan betonski ali leseni pod, pri čemer je montaža hitra, čista in enostavna. Končna debelina sistema je le 20 mm, čezenj pa lahko položite katero koli talno oblogo želite, na primer kamen, les, keramične ploščice, linolej ali tekstilno oblogo, seveda je pri tem treba upoštevati toplotno prevodnost izbrane talne obloge.

Ker se cevi gretja nahajajo tik pod oblogo, se tla ogrejejo zelo hitro, toplota je razporejena enakomerno, zato je tudi temperatura v prostoru prijetnejša. Vaše noge so tople in se zato dobro počutite, prav tako zaradi minimalne konvekcije toplega zraka v prostoru ne kroži prah. S talnim gretjem se izognete robustnim radiatorjem in lahko lažje razporejate pohištvo, sistem pa lahko povežete s toplotno črpalko, solarnimi kolektorji ali pečmi na biomaso. Prav tako pa Variokomp talno gretje dobro deluje tudi z oljnimi ali plinskimi pečmi.

Specialni utori na Variokomp plošči jamčijo hitro in natančno montažo cevi na razmiku 10 cm. Ko so cevi pritrjene, površino enostavno zalijete z Variokomp polnilno maso, jo poravnate in že ste končali. Po minimalno 24 urah sušenja lahko nadaljujete s polaganjem talne obloge.

Prednosti

  • Super tanko – idealno za prenove;
  • hitra in enostavna montaža;
  • brez kroženja prahu;
  • odlična odzivnost;
  • različne opcije talnih oblog
  • energijsko varčno – do 25% manjši stroški ogrevanja.

Unikatno stensko ogrevanje

Hladno sevanje s sten, zaradi katerega vas hladi okrog vratu in po hrbtu in vas sili, da oblečete debelejša oblačila, lahko preprečite s stenskimi ogrevalnimi paneli. Če imate v prostorih radiatorje ali talno ogrevanje, lahko na isto napeljavo priklopite tudi stenske ogrevalne panele iz mavčno-vlaknenih plošč Variotherm z vgrajenimi cevi, ki jih priklopite na vir tople vode in povežete z regulacijskimi ventili. Če boste oblogo nadomestili po vsej površini sten, se je sploh ne bo opazilo – lahko jo barvate ali oblagate s tapetami tako kot navadne stene. Lahko pa ogrevalno oblogo namestite le na del stene.

Nizkotemperaturno stensko gretje je poznano kot najbolj udobna in zdrava oblika ogrevanja. Ker je sistem hitro odziven, je idealen tudi za moderne nizkoenergijske objekte. Fleksibilni sistem panelov se lahko prilagodi vsem individualnim zahtevam arhitektov ali investitorjev.

Prednosti

  • Enostavna vgradnja – poteka podobno kot montaža mavčnih plošč;
  • z ogrevalnimi paneli lahko nadomestite obstoječe radiatorje in tako pridobite dodatno funkcionalno površino;
  • znebite se plesni, ki jo povzroča kondenz na hladnih zunanjih zidovih;
  • stenske ogrevalne panele lahko v poletnem času uporabite tudi za hlajenje.

Stropno gretje z akustiko ali brez nje

Fleksibilne Variomudul panele, ki imajo tovarniško vstavljene cevi, po katerih kroži voda, lahko nenazadnje montirate tudi na strop. Paneli so različnih dimenzij in velikosti, zato se lahko prilagodijo vsaki strešni ali stropni konstrukciji, lahko imajo gladko površino ali pa perforirano akustično (absorbirajo zvoke), s slednjimi si lahko zagotovite zelo udobno delovno okolje.

Paneli so testirani za zdravje in varnost, primerni tako za klasične spuščene kot za kasetne strope, montirajo pa se kot vsak suhomontanžni sistem (Knauf, Rigips, ipd.) – enostavno jih privijačite na leseno ali kovinsko podkonstrukcijo, povežete cevi in zaključno obdelate površino. In že lahko uživate v prednostih stropnega gretja pozimi in hlajenja poleti.

Stropno gretje ustvari prijetno in zdravo klimo, zahvaljujoč udobni sevalni energiji.  

Če ne veste, katera rešitev je za vaš primer bolj smiselna – talno, stensko ali stropno ogrevanje – se lahko obrnete po nasvet na info@kalcer.si, obiščete trgovine Kalcer v Ljubljani, Mariboru ali Novem mestu oziroma za informacijami pobrskate na spletni strani www.kalcer.si.

Sponzorirana vsebina