Zadnje čase nas tesnoba zajame vsakič, ko prižgemo televizor in marsikdo bo rekel, da posebnih dekoracij za noč čarovnic sploh ne potrebuje. Navsezadnje so že aktualne razmere dovolj strašljive. A ker v uredništvu Ambientov ne moremo iz svoje kože, vam ponujamo nekaj imenitnih idej, ki bodo vaš dom spremenile v hišo strahov.

Noč čarovnic je enkratna priložnost, da dom odenete v jesenske dekoracije in razstavite buče, tisti najbolj drzni pa zraven poskrbite še za strašljive elemente okostnjakovih lobanj, pajkovih mrež in luž krvi, kot narekuje ameriška tradicija praznovanja Halloween-a. Pri tem lahko močno pretiravate in v strašljiv oklep odenete vse sobe po vrsti, vključno z balkonom, teraso in okolico doma, ali pa stavite na minimalizem in le z manjšimi dodatki obeležite noč pred vsemi svetimi (31. oktobra).

Paleta blazin

Trendi letošnjega leta sicer narekujejo bolj modernistični, skandinavski pristop, ki ni omejen na tradicionalno barvno paleto oranžne in črne, ampak slavi monokromatski videz, glamurozno temačnost z enobarvnimi elementi in vzorci. Že nekaj blazin je dovolj, da se vzdušje v vašem domu v hipu spremeni prazniku primerno.

Razstavite starine

Temačnost je nezavedno povezana s starinami. Zato na steno obesite črno bele portrete prednikov ali na predalnik postavite terarij napolnjen s stvarmi, ki ustvarijo tesnobno vzdušje.

Venec

Eksperimentirajte in dekoracije ustvarjajte tudi sami. Izdelajte denimo venec iz papirnatih netopirjev ali drugih jesenskih elementov. Takšen vence imate lahko na vratih ali steni skozi celo jesen.

Eleganca buč

Buče so tisti dekorativni element, ki enostavno ne sme manjkati. A letos jim ne rezljajte oči in ust ter vanje ne vstavljajte sveč. Razmišljajte raje izven dosedanjih okvirjev in naredite buče bolj moderne. Popršite jih na primer s svojo najljubšo barvo in porišite z različnimi vzorci.

Več kot sladica

Včasih kupljene slaščice enostavno niso to, kar potrebujete. Za letošnjo noč čarovnic si dramatičen posladek pripravite sami, in sicer v črn karamelni obliv odeta jabolka. Položite jih na eleganten pladenj in vsakega posebej okrasite s črnim svilenim trakom.

Pajkove mreže

Ne glede na letni čas – pajkove mreže so odlično »strašilo« in zato kot naročene za noč čarovnic. Idealno mesto zanje so stopniščne ograje, vrata, pa tudi raznimi koti in omare. Vendar se ni treba omejevati: umetno pajkovo mrežo lahko podtaknete tudi v kopalnico, na primer na leseno lestev za obešanje brisač.

Šopek kot pika na i

Praznično pogrnjena miza bo pusta brez šopka rož. A pozabite na roza vrtnice, rdeče flamingovce, rumene lilije ali vijolične gerbere. Šopek naj bo čim bolj temačno glamurozen, da se bo kar najbolj ujel z ostalim tematskim dekorjem.

Med rože so lahko zataknjena tudi posamezna peresa in vse skupaj povezno s črnim ovojnim trakom ali postavljeno v surovo betonsko vazo.