Kako z majhnim vložkom iz nepremičnine iztržiti več?

Večina stanovanj se danes prodaja v slabem stanju, kar za kupce pomeni slabo naložbo, za prodajalce pa manjši izkupiček. Ekipa biroja Celovito se ukvarja z minimalnimi prenovami, zaradi katerih boste stanovanje prodali hitreje in dražje.

0

V tujini se takšnim prenovam reče ‘home staging’, pri nas pa uradnega prevoda še ni; kot pa pojasni ekipa biroja Celovito, gre za to, da iz stanovanja potegnemo njegov maksimalni potencial s premišljeno zasnovo ambienta.

Iz stanovanja s 45 kvadratnimi metri, ki je bil pred prenovo v lasti starejše gospe, so odstranili vso opremo, prebrusili parket, osvežili stene ter dodali nekaj improviziranih kosov pohištva in mladostne dekoracije. Prenova, ki jih je stala približno pet tisoč evrov, se je lastniku ob prodaji 3-5-kratno povrnila, saj je stanovanje z lahkoto prodal staršem študentke, ki prihaja na študij v Ljubljano.

Da bo šlo stanovanje kot za med, se torej splača vložiti čas in denar in ga pred prodajo osvežiti oziroma celo temeljito obnoviti.

Interier so uredili v biroju Celovito.

Prejšnji članekVrt Tomaža Vesela je privlačen ob vseh letnih časih
Naslednji članekRastline v okrasnih posodah in visokih gredah potrebujejo posebne pogoje
Avatar photo
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.