Bazenska polica je plitva stopnica, ki služi vstopu v bazen in je lahko različnih dimenzij. Druga imena zanjo so tudi Acapulco polica, greben za sončenje ali termalni kot. Od srede 90. let prejšnjega stoletja je nadvse priljubljena kot dodatek za domače ali javne bazene.

Za celo družino

Plitvina omogoča malčkom in otrokom, da se v bazenu igrajo v vodi, ki jim ne sega čez glavo. Je varno mesto in odlična odskočna deska za učenje plavanja. Koristi pa tudi starejšim in invalidom, saj se oboji lahko namakajo v vodi, ne da bi zato potrebovali plezati po stopnicah v in iz bazena. Pomislite pa še na eno prednost: ležanje v ležalniku na taki polici in vodi, ki ti sega do gležnjev, je res pravi užitek.

Pomisleki

Tako kot prednosti, seveda obstaja tudi nekaj pomislekov okoli bazenskih plitvin. Dejstvo je, da vključitev takšne plitvine podraži gradnjo bazena, prav tako jo je skoraj nemogoče dodati že obstoječim bazenom. Najenostavneje je, da plitvino načrtujete hkrati z izgradnjo bazena, in sicer se najbolje obnese pri zidanih bazenih. Razmislite o globini takšne police, načinu, kako jo boste senčili, velikosti ležalnikov, ki jih boste nanjo postavili, čiščenju …. Avtomatski čistilci namreč običajno police ne dosežejo. Prav tako imejte v mislih, da se voda v takšni plitvini bolj segreje kot ostala bazenska voda ter da jo je dobro tudi vizualno ločiti od ostalega bazena, na primer z uporabo drugačne barve ploščic ali podlage. Tako kopalcu pošljete vizualni signal, kje se konča nizka voda in začne globlja.

Margarito, prosim!

Takšno plitvino lahko seveda opremite z masažnimi šobami, kar bo dodalo piko na i kopalni izkušnji. In če imate pri roki še blender, da si zmešate koktajl, skoraj gotovo ne boste potrebovali oddiha v tujih krajih. Saj boste najboljši dopust izkusili kar doma!

Foto: Pinterest