Ščepec Indije, pridih Evrazije ter dodatki iz Francije in Italije lahko brez težav sobivajo pod isto streho. Pravzaprav v domu dveh arhitektov iz studia Loft Buro, zakoncev Olega Volosovskyga in Elene Logvynets.

Loft predstavlja preplet različnih kultur, barv, materialov, starin in obrtnih izdelkov, slik, grafitov in skulptur, ki jih je par prinesel s potovanj. Temu orkestru elementov, tako drugačnih, vendar vseeno harmonično povezanih, dirigirata še dve drugi značilnosti stanovanja, in sicer na eni strani velik volumen stavbe, ki je bila prej namenjena poslovnim dejavnostim, z izredno visokim v pločevino oblečenim stropom, razgaljenimi strukturami iz betona in opeke ter lastnikovo željo v takšnem industrijskem okolju ustvariti topel dom.

Opečne stene so odete v sprano belo barvo in prekinjene z velikim okni z antracitnimi okvirji. V pritličju so kuhinja, ki jo od jedilnice loči steklena stena, dnevni prostor, ki se razteza še v mezanin, pralnica in hčerina soba. V nadstropju se dnevna soba razširi v delovni prostor in nato preide v spalnico z garderobno omaro in kopalnico. Vse skupaj združujejo visokotehnološke rešitve, ki so v nenehnem kontrastu med starim in modernim.

Loft je opremljen z dizajnerskim pohištvom in usnjenimi zaključki, tla so deloma lesena deloma kamnita z mozaičnimi dodatki, zanimiv je v zeleno keramiko oblečen kamin, zračne in vodne cevi pa prepredajo stene in strop. Estetika izpostavljenih cevi, ki delujejo dekorativno, se kaže tudi v nenavadno velikih radiatorjih Antrax v antracitni mat barvi ter z različnimi vertikalnimi postavitvami v dnevni sobi, spalnici in kopalnicah. Zanje je značilno izredno varčno delovanje, skladno s filozofijo lastnikov, da živita v trajnostnem, prijetnem domu, kjer je vsaka podrobnost skrbno premišljena, oblikovana in izbrana.

Fotografije: Antrax IT