Afriška pravljica v Coincasi: Vonj po Maroku

Če bi strokovnjake vprašali, po katerem trendu se letošnji topli del leta zgledovati, ko opremljate in urejate dom in vrt, bi dobili enostaven odgovor: vroča Afrika bo hit. V prvi vrsti pa Maroko. Seveda se vam po tipično maroške dodatke in pohištvo ni treba odpraviti čisto zares v Afriko, temveč zgolj do Ljubljane. V četrtem nadstropju Name boste našli franšizno prodajalno Coincasa in tam vse potrebno za vašo maroško pravljico.

0

Coincasa je uveljavljena italijanska blagovna znamka, znana po edinstvenem stilu, mešanju različnih razpoloženj in trendov. V Italiji in drugod po svetu je prisotna že 50 let, v Ljubljani pa šele dober mesec, a je s svojo ponudbo že marsikomu zlezla pod kožo. Vsaka njena kolekcija izdelkov namreč nosi s seboj sodobno eleganco. Tako tudi trenutno najbolj vroč maroška linija s črno-belimi, naravnimi in zelenimi toni, toplo terakoto in mozaiki, ki se jim je težko upreti.

Barve imajo pomembno mesto v maroškem slogu. Poiščite odtenke modre in zelene (morje), veliko zlata in srebra (saharski pesek) in bogato oranžno-rdečo (simbol afriških sončnih zahodov).

Kdor obožuje bogastvo naravnih materialov, prepletenih s tradicionalnimi elementi te afriške oaze, bo navdušen. Pohištvo in dodatki iz kolekcije Maroko/Medina so razdeljeni na zunanje elemente (poliratan, barvane kovine) kot na elemente za notranjo uporabo (les, ratan), vsi pa so sodobnega sloga z etničnim pridihom.

Sveče in lanterne prispevajo k romantiki na vrtu.

Zlasti dekorativni predmeti imajo v tej kolekciji pomembno vlogo ter so najrazličnejših oblik in namembnosti: od lantern, košar, vaz in pladnjev do ogledal in svečnikov. Izdelki iz tekstila so potiskani s tipičnimi geometričnimi oblikami, kovinski elementi pa so obdelani v videzu srebra in medenine.

Kavna mizica z mozaično ploskvijo.

Vsekakor boste v domu, opremljenem v maroškem slogu, zlahka začutili, kot da ste z mislimi res odpotovali stotine kilometrov proti Afriki, ter se sprostili in odklopili od vsakdanjih monotonosti. Vaš dom bo postal luksuzno maroško zatočišče!

Usnjeni tabure, nepogrešljiv zunaj in v interjerju.
Pohištvo je preprosto. Običajno je precej nizko, okrašeno z veliko železa, dekorativnega izrezljanega lesa in z bogatimi blazinami.
Maroški slog je mešanica stilov Francije, Portugalske in Španije, opaziti pa je tudi močan vpliv Afrike.

Foto: Coincasa
Lokacija: Coincasa trgovina, Nama, 4. nadstropje, Tomšičeva 2, Ljubljana

Prejšnji članekLjubljana je dobila prvi hotel prihodnosti: Spalne kapsule, minimalistični design in pametni telefon v glavni vlogi
Naslednji članekSkoraj nevidna vrata
Avatar photo
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje