Če bi strokovnjake vprašali, po katerem trendu se letošnji topli del leta zgledovati, ko opremljate in urejate dom in vrt, bi dobili enostaven odgovor: vroča Afrika bo hit. V prvi vrsti pa Maroko. Seveda se vam po tipično maroške dodatke in pohištvo ni treba odpraviti čisto zares v Afriko, temveč zgolj do Ljubljane. V četrtem nadstropju Name boste našli franšizno prodajalno Coincasa in tam vse potrebno za vašo maroško pravljico.

Coincasa je uveljavljena italijanska blagovna znamka, znana po edinstvenem stilu, mešanju različnih razpoloženj in trendov. V Italiji in drugod po svetu je prisotna že 50 let, v Ljubljani pa šele dober mesec, a je s svojo ponudbo že marsikomu zlezla pod kožo. Vsaka njena kolekcija izdelkov namreč nosi s seboj sodobno eleganco. Tako tudi trenutno najbolj vroč maroška linija s črno-belimi, naravnimi in zelenimi toni, toplo terakoto in mozaiki, ki se jim je težko upreti.

Barve imajo pomembno mesto v maroškem slogu. Poiščite odtenke modre in zelene (morje), veliko zlata in srebra (saharski pesek) in bogato oranžno-rdečo (simbol afriških sončnih zahodov).

Kdor obožuje bogastvo naravnih materialov, prepletenih s tradicionalnimi elementi te afriške oaze, bo navdušen. Pohištvo in dodatki iz kolekcije Maroko/Medina so razdeljeni na zunanje elemente (poliratan, barvane kovine) kot na elemente za notranjo uporabo (les, ratan), vsi pa so sodobnega sloga z etničnim pridihom.

Sveče in lanterne prispevajo k romantiki na vrtu.

Zlasti dekorativni predmeti imajo v tej kolekciji pomembno vlogo ter so najrazličnejših oblik in namembnosti: od lantern, košar, vaz in pladnjev do ogledal in svečnikov. Izdelki iz tekstila so potiskani s tipičnimi geometričnimi oblikami, kovinski elementi pa so obdelani v videzu srebra in medenine.

Kavna mizica z mozaično ploskvijo.

Vsekakor boste v domu, opremljenem v maroškem slogu, zlahka začutili, kot da ste z mislimi res odpotovali stotine kilometrov proti Afriki, ter se sprostili in odklopili od vsakdanjih monotonosti. Vaš dom bo postal luksuzno maroško zatočišče!

Usnjeni tabure, nepogrešljiv zunaj in v interjerju.
Pohištvo je preprosto. Običajno je precej nizko, okrašeno z veliko železa, dekorativnega izrezljanega lesa in z bogatimi blazinami.
Maroški slog je mešanica stilov Francije, Portugalske in Španije, opaziti pa je tudi močan vpliv Afrike.

Foto: Coincasa
Lokacija: Coincasa trgovina, Nama, 4. nadstropje, Tomšičeva 2, Ljubljana