Novo, prostorno stanovanje v središču Ljubljane je arhitektka Manja Bergant preobrazila v mladosten, a eleganten interier za mlad par.

Mlad par se je odločil svoje novo stanovanje v celoti opremiti po meri. S tem sta poskrbela za maksimalno izkoriščenost danega prostora in personalizacijo omar glede na svoje potrebe. Skupaj z arhitektko so prostor opremili v spektru bele – bež – rjave barve in ga popestrili s subtilnimi tapetami in izbranimi prostostoječimi kosi pohištva.

Prvi poseg, nujen za bolj sodobno bivanje, je bilo odpiranje hodnika. Slednji je bil ob nakupu stanovanja predeljen z vrati, zdaj pa odprt povezuje prostore in nudi stanovalcema bolj pretočno bivanje. Velika vgradna omara, ki poteka vzdolž celotnega hodnika, je izdelana po meri. Njena masa je mestoma razbita z vsadnimi ročaji in dvema nišama. Na predelu vhoda je postavljena večnamenska klop z ogledalom, ki z vgrajenim svetilom prostor prijetno ambientalno osvetli.

Iz hodnika zavijemo v večji bivalni del, ki združuje kuhinjo, jedilnico, delovni kotiček in dnevni prostor. Tudi ta je opremljen po meri – kuhinjo v rjavo-beli barvi, ki se v drugem planu nadaljuje v delovni kotiček, dopolnjuje nizka konzolna TV omarica na nasproti ležeči steni. Okrogla miza z oblazinjenimi stoli in udoben kavč ustvarjajo mehak kontrast sicer strogi opremi, zasnovani po meri. Prostor obogatijo še stenske obloge – subtilno-vzorčasta keramika za kuhinjskim pultom in tekstilna tapeta za TV omarico. Prostor se razširi še na veliko zastekljeno teraso.

Po hodniku zavijemo še v spalnico, kjer kraljuje oblazinjena rumena postelja. Za steklenimi drsnimi vrati najdemo razkošno walk-in garderobno omaro. Tudi tu stene popestrijo nevtralne geometrijske tapete, ki z nevsiljivim vzorcem uravnotežijo po meri zasnovano vgradno pohištvo.

V kopalnici in dnevnih sanitarijah je arhitekta izkoristila prostor nad kotličkom in umivalnikom ter ga zapolnila z omarami in ogledali, površinsko poravnanimi z zunanjim robom inštalacijskega parapeta.

V stanovanju nas prepričajo številni po meri izdelani detajli (kot npr. omarica za toaletni papir in pametno organizirane shranjevalne površine na hodniku), klasična barvna paleta in nežni kontrasti, ki kljub svoji subtilnosti ustvarjajo pravo ravnotežje med utilitarnim in estetskim.

Interier: Bermandes (Manja Bergant)

Fotografije: Larisa Kazić