Bi radi v svoj dom vnesli pridih narave? Potem vas bomo zlahka navdušili: večji kosi lesa, panji ali štori, kot jim pravimo po domače, so lahko nadvse uporabni. V moderno opremljene prostore prinašajo toplino in šarm ter se nadvse lepo ujamejo s sodobnimi elementi. Panj lahko predelate v mizico ali stol, lahko postane podstavek za namizno luč ali svečnik. V kuhinji je rezina štora lahko deska za rezanje ali pladenj. Le poglejte, v kaj vse se lahko spremeni leseni štor!

Kot mizica

Štori so kot nalašč, da jih uporabite namesto klubske mizice v dnevni sobi. Nanje odlagate časopise, daljinske upravljalnike in druge drobnarije. Če jim spodaj dodate kolesca, jih lahko premikate po stanovanju in obenem zaščitite tla pred praskami. Štor lahko tudi polakirate ali prebarvate, oboje za minimalne stroške.

Dobrodošli v kopalnici

Kot odlagališče za oblačila, kopalne plašče in negovalne pripomočke so štori dobrodošli tudi v kopalnici. Bolj drzni pa boste funkcijo štora še nadgradili in ga uporabili namesto umivalnika.

V kuhinji

Vloga štora v kuhinji je praktično vsestranska. Lahko ga uporabljate namesto stola, iz večjega štora lahko izklešete celo stole z naslonjalom in jih oblazinite. Če štor narežete na »rezine«, dobite odlične deske za rezanje ali pladenj, na katerem lahko postrežete delikatesne jedi ali peciva.

Kot svečnik ali vaza

Še eden od možnih načinov uporabe neobdelanih delov drevesa je ta, da kos širše veje spremenite v vazo ali svečnik. Potrebno bo samo izdolbsti luknjo oziroma odprtino in imenitna dekoracija bo gotova. Ali pa kos veje uporabite kot podstavek za namizno svetilko.

Fotografije: Pinterest