Nakup nove kuhinje je poseben izziv. Gre za pomembno naložbo, saj je kuhinja srce doma in vsak si želi, da bi izbral takšno, ki bi bila čim bolj po meri prostora, ergonomska, kakovostna in bi se tudi stilsko ujemala s preostalo opremo doma. Če ne veste, kako točno krmariti v procesu nakupa kuhinje in na kaj vse je pri tem treba pomisliti, je tu vodnik za nakup kuhinje.

1. Določite proračun

Preden se potopite v svet kuhinj, je ključnega pomena določiti realen proračun. Razmislite, koliko ste pripravljeni porabiti za omarice, pulte, aparate in druge bistvene potrebščine. Ne pozabite upoštevati nepričakovanih stroškov in v proračunu pustiti nekaj prostora za morebitne nepredvidene stroške, ki lahko nastanejo med prenovo.

Ker je nakup nove kuhinje lahko velik finančni zalogaj, vam v mömaxu ponujajo možnost hitrega potrošniškega kredita do 84 obrokov. Foto: Pixabay

2. Izbor idej

Preden se odpravite v pohištveno trgovino, premislite, kaj je za vas idealna kuhinja. Zberite ideje o želenem slogu, barvah in postavitvi, pri tem pa se ne osredotočajte samo na videz kuhinje, ampak upoštevajte tudi njeno funkcionalnost. Razmislite o tem, kako uporabljate sedanjo kuhinjo, kaj vam je na njej všeč in kaj bi bili bilo treba spremeniti, da bi bilo kuhanje še bolj udobno. Vse to zapišite na seznam.
Veliko idej in slogov kuhinj najdete že na spletu, pobrskate pa lahko tudi po mömaxovi široki ponudbi kuhinj. Mnoge od teh so razstavljene v poslovalnicah in si jih lahko ogledate v živo.

Vsaka kuhinja po meri je unikatna in tisto, kar je primerno za eno gospodinjstvo, ni nujno primerno za drugo. Vzemite si nekaj časa, da ocenite svoje potrebe in življenjski slog. Upoštevajte dejavnike, kot so velikost vaše družine in vaše kuharske navade. To vam bo pomagalo določiti postavitev in funkcije, ki so za vas najpomembnejše v vaši novi kuhinji.

3. Izmera prostora

Kuhinja po meri je v celoti prilagojena vašim željam, prostoru in proračunu. Osnova za načrt takšne kuhinje pa so točne mere prostora, kjer bo kuhinja stala. Natančna izmera bo svetovalcem v salonu pomagala pri izrisu vaše sanjske kuhinje, vam pa bo prihranila morebitne poznejše večje popravke načrta in neprijetna presenečenja pri montaži. Pripravili smo vam nekaj nasvetov za merjenje, ki jih lahko preverite tukaj.

Dobro je vedeti: če imate že izdelan tloris kuhinje z razvidno postavitvijo in merami prostora ter inštalacijski načrt z vrisanimi razdaljami do inštalacijskih priključkov, lahko ta korak preskočite.

4. Prijavite se na brezplačen izris kuhinje

Načrt kuhinje mora biti dobro premišljen in natančen, saj bo kuhinjo pozneje težko spreminjati. Mömaxovi strokovnjaki za kuhinje vam bodo z veseljem svetovali in pomagali pri načrtovanju sanjske kuhinje. Na brezplačno svetovanje in izris kuhinje se lahko naročite kar prek spletnega obrazca ali pa se oglasite v najbližji poslovalnici mömax. Po prejemu prijave vas bodo kontaktirali in dogovorili se boste za osebni termin s strokovnim svetovalcem za kuhinje v izbrani poslovalnici.

Eden najboljših načinov, da dobite občutek za različne kuhinjske sloge, je osebni obisk razstavnih prostorov in trgovin z opremo za dom. To vam bo omogočilo, da vidite in se dotaknete različnih materialov in zaključkov ter si predstavljate, kako bi lahko izgledali v vašem domu.

5. Skupaj s svetovalcem načrtujte novo kuhinjo

Na izrisu vam bo svetovalec predstavil ponudbo kuhinj, pogovorila se bosta o željah ter pripravila 3D-izris nove kuhinje. S seboj zato ne pozabite prinesti točnih mer prostora, v katerem bo kuhinja stala. Ko vas bo načrt nove kuhinje popolnoma prepričal, pri svetovalcu za kuhinje naročilo tudi potrdite. Če bo to potrebno, vas bo na domu obiskala mömaxova montažna ekipa in še zadnjič preverila izmere prostora.

Čeprav je estetika pomembna, ne pozabite dati prednosti funkcionalnosti in učinkovitosti pri načrtovanju vaše kuhinje. Pomislite, kako vsakodnevno uporabljate svojo kuhinjo, in izberite aparate, ki vam bodo olajšali življenje.

6. Dostava in montaža

Ko bo vaša kuhinja prispela v mömaxovo skladišče, vas bodo kontaktirali in se z vami dogovorili za datum dostave in montaže. Po montaži bo montažna ekipa prostor tudi očistila ter odpeljala embalažo in odvečne dele, ki bodo ostali po montaži. Njihovi izkušeni monterji bodo tako poskrbeli, da bo vaša sanjska kuhinja kar najhitreje takšna, kot mora biti.

Ob nakupu kuhinje nad 1.799 € vam mömax ponuja brezplačno dostavo, vnos in montažo nove kuhinje ter vgradnjo njihovih električnih aparatov.

7. Uživajte v novi kuhinji

Juhu, projekt vaše sanjske kuhinje je končan. Zdaj vam preostane samo še to, da v svoji novi kuhinji maksimalno uživate in jo po svojem okusu dopolnite s praktičnimi kuhinjskimi dodatki, nepogrešljivimi pripomočki za kuhanje in trendovskim kuhinjskim tekstilom.

Več → www.moemax.si

Sponzorirana vsebina