Se v sanjah že vidite, kako plešete med lonci s kuhalnico v roki, pripravljate svoje najljubše jedi in mešate koktajle za svoje goste? Da se vam to uresniči, potrebujete le še glavno stvar: kuhinjo, ki bo točno po vaši meri in predvsem v slogu, ki vam je blizu. Morda je to rustikalni, ki izžareva toplino, moderni z ravnimi linijami in minimalizmom v srcu, romantični v nežnih pastelnih odtenkih, ali pa vam je pomembna ekonomičnost, ki jo nudijo številni praktični dodatki. Vsak kuhinjski stil ima svoje posebnosti in za lažjo odločitev vam jih spodaj predstavljamo podrobneje.

Slog svoje sanjske kuhinje lahko ugotovite na dva načina – z bolj resnim ali bolj zabavnim pristopom. Prva možnost je, da ure in ure razmišljate in tuhtate ter pregledujete številne prospekte in kataloge. Druga možnost pa, da proces začinite z malo lahkotnosti in zabave ter ga pospešite z reševanjem kviza. V Mömaxu vam pri definiranju sloga kuhinje pomagajo s testom Zmenkuhinje, s katerim ugotovite, katera kuhinja je naravnost idealna za vas. Možnosti so naslednje: 

Razigrana in romantična kuhinja – Kuhinja v romantično-razigranem stilu bo v vaš dom vnesla nežne pastelne odtenke, naravni materiali, kot sta les in kamen, pa bodo dodatno zagotovil prijetno klimo v prostoru. Odprti regali za ljubke dodatke in zaprte omare za uporabne kuhinjske pripomočke, poskrbijo za dovolj možnosti za shranjevanje. 

Moderen stil kuhinjeModeren stil kuhinje odražajo ravne linije in minimalizem, prepleten s funkcionalnostjo. Značilne so enobarvni odtenki v svetlih ali temnih tonih. Predali, police … se po velikosti razlikujejo od običajnih klasičnih velikosti in po izvirnih mehanizmih za odpiranje. Pogled v moderni kuhinji pritegnejo tudi dodatki iz stekla ali kovine. Ravno tako poglede v moderni kuhinji lahko privablja osupljiva osvetlitev kuhinjskega otoka, ki pričara eleganco.

Naravna rustikalna kuhinja – Naraven rustikalen stil kuhinje izžareva preprostost in vnaša toplino, ki jo najdete v naravi. Že pri izbiri barv in materialov je jasno, da prevladujejo naravni toni in naravni materiali, ki jih lahko dopolnite z modernimi elementi, kot so moderne električne naprave, pomivalna korita in armature.

Ekonomičen stil kuhinje – Kuhinja v ekonomičnem stilu nudi ob pripravi zajtrka, kosila, večerje ali pri vmesnih prigrizkih pravi užitek. Opremljena je s praktičnimi elementi, ki omogočajo dovolj prostora za shranjevanje kuhinjskih pripomočkov in živil. Ekonomičen stil kuhinje pritegne tudi poglede, bodisi zaradi barvnih front ali pa dodatkov v močnih kričečih barvah.

Ste pripravljeni na zmenek s svojo sanjsko kuhinjo? → www.zmenkuhinje.si (nagradna igra je že zaključena)

Pomoč strokovnjaka

Ko enkrat veste, kakšna kuhinja vam je pisana na kožo, bo nadaljnji postopek nakupa veliko preprostejši. Sploh če se boste po pomoč obrnili na strokovnjake iz Mömaxa, kjer imajo ravno v tem obdobju akcijo kuhinj po meri. Tam vas bodo vodili skozi celoten proces nakupa, vam kuhinjo izrisali, ponudili brezplačno izmero na domu, dostavo in montažo ter nenazadnje tudi ugodno financiranje. Le tako boste lahko prepričani, da bo vaša nova kuhinja funkcionalna in bo obenem ustrezala vašim željam, prostoru in proračunu.

Na svetovanje in izris kuhinje se lahko naročite kar preko spleta ali pa se oglasite v najbližji Mömax poslovalnici.

Sponzorirana vsebina