Ob koncu leta so v Lumarju pripravili nabor hiš, po katerih so njihove stranke letos najbolj povpraševale in za katere so prejeli najboljše odzive. Gre za zelo raznolike hiše - tako, kot so si raznolike želje in potrebe njihovih stanovalcev ter lokacijske zahteve vsake parcele posebej. Vsem pa sta skupna sodobno in funkcionalno oblikovanje ter visoko bivalno ugodje.

Pa poglejmo, katere so tiste hiše, ki so najbolj pritegnile slovenske novograditelje:

Projekt R9, Lumarjeva risalna deska

Individualna zasnova hiše R9 ponuja maksimalno udobje bivanja. Tloris odraža jasno delitev dveh programov: zračnih in svetlih bivalnih ter intimnih in udobnih spalnih prostorov. Njuno delitev še poudarja igra dveh različnih volumnov. Izpostavljen dnevno-bivalni del je višji in podkleten, spalni del z dvema sobama, kabinetom in udobno spalnično suito pa nižji in postavljen v zaledju. Prostorni kuhinja in jedilnica, ki omogočata izhod na teraso, ter dnevna soba v pritličju bivalnega dela so povezani s klubsko sobo in fitnesom v kletni etaži. Nad obema volumnoma lebdi ravna streha v obliki tankega napušča. 

Hiša Varius-R 202

Prostorna hiša z ravno streho Varius-R 202 se lahko pohvali z 200 kvadratnimi metri bivalnih površin, dodatno udobje pa ponuja še velika pokrita terasa, ki razkošni bivalni del podaljša v zunanjost in omogoča prijetno zavetje v vseh letnih časih. Odprtost se nadaljuje tudi v zgornjem nadstropju s komfortno spalnično suito, ki ima dostop na diskretno zunanjo teraso. Funkcionalna razporeditev s prostornima otroškima sobama, skupnim družabnim kotičkom in lastno kopalnico pa mlajšim članom omogoča veliko veselja in občutek intimnosti.

Pokukajte v notranjost v virtualnem prehodu po hiši >>

Hiša Komfort 200

Arhitektura linije Komfort izhaja iz enostavne zasnove tradicionalnih hiš s strmim naklonom strehe. Podaljšani napušči notranjost hiše povežejo z okolico in pokrito teraso. Osrednji bivalni prostor je povišan v mansardo in z dodatno osvetlitvijo s strešnimi okni še poveča občutek prostornosti in odprtosti. Tlorisna razporeditev je prilagodljiva in uteleša bivanjski slog sodobne družine.

Hiša Aspectus 180

Za pritlično hišo Aspectus je značilna tridelna delitev volumnov. Velik in svetel bivalni del uokvirjata velika spalna suita na eni strani in dve otroški sobi na drugi strani. Osrednji prostor se odpira na obe strani in tako poveže dogajanje v hiši in zunaj nje ter poveča občutek prostornosti; v zaledju volumenskih mas, ki ga obdajajo, pa se ustvarijo intimni prostori stran od neželenih pogledov. Tridelne volumne povezuje stanjšana streha, ki pokriva vhod in se na drugi strani nadaljuje na pokrito teraso. 

Virtualni sprehod po hiši >>

Individualna pasivna hiša

Sodobno zasnovana individualna pasivna hiša na hribu predstavlja sodoben vzorec trajnostne gradnje, ki ponuja visoko udobje bivanja. Arhitekturna zasnova hiše združuje klasično dvokapnico z elementi sodobne arhitekture in odraža vse želje in potrebe njenih lastnikov. Optimalno izkorišča lokacijske pogoje s čudovitimi razgledi na okolico in jih združuje z energetsko učinkovitostjo. Velike steklene površine v dnevno bivalnih prostorih zagotavljajo odlično osvetlitev, hkrati pa v zimskem času omogočajo pasivno ogrevanje na račun pridobljene sončne energije. Tloris je dinamičen in odprto zasnovan.

Hiša Alea 156

Arhitekturna zasnova hiše Lumar Alea 156 se spogleduje s tradicijo, ki jo presega s sodobnimi oblikovalskimi trendi. Dvokapna zasnova ji omogoča dobro vpetost v slovensko kontinentalno podeželje, v mestna in primestna okolja. Dve nadstropji – z bivalnimi prostori v pritličju in v mansardo umaknjenim spalnim delom – ponujata ravno dovolj prostora štiričlanski družini. Zunanjost z izrazitimi poudarki podaljšanih napuščev ji daje diskretno zavetje in hkrati omogoča odprtost z velikimi steklenimi površinami.

Hiša Lumis 145

Hiša Lumis 145 je prepoznavna po tem, da dobro izkorišča moč sonca. Obraz hiše, obrnjen proti soncu, predstavlja daljša fasada z osončenimi bivalnimi prostori v pritličju in dvema otroškima sobama v mansardi. Njena druga vhodna, ulična fasada deluje izrazito nevsiljivo. Tlorisna zasnova ponuja funkcionalno dovršeno razporeditev petčlanski družini.

Hiša Vivus 140

Hiša Vivus 140 dopolnjuje ponudbo mansardnih skoraj nič-energijskih hiš Lumar. Spogleduje se s tradicionalnimi oblikami in ji z izbranimi detajli vdihuje sodobnost. Odprt bivalni prostor v pritličju se z velikimi steklenimi površinami povezuje z zunanjostjo. Nadkrita terasa ponuja diskretno zavetje za druženje v vseh letnih časih. Ločeni funkcionalno zasnovani spalni prostori v mansardi omogočajo maksimalno bivalno udobje celotne družine.

Vabimo vas na virtualni sprehod po hiši >>

Hiša Kaja-M 124

Tradicija s pridihom sodobnosti ponuja brezčasno podobo. Zahvaljujoč klasični zasnovi hiše Kaja-M 124 z dvokapno streho, tradicionalnimi napušči in izpostavljenim izzidkom se lahko zlije z okolico slovenskega kontinentalnega podeželja ter mestnih in primestnih predelov. Izzidek tvori tudi prijetno zavetrje zunanji pokriti terasi z letno kuhinjo za brezskrbne užitke na prostem. Velike steklene površine bivalnega dela omogočajo izjemno osvetlitev in čudovite poglede v okolico.

Hiša Gea 120

Vzdolžno zasnovana pritlična hiša Gea 120 z daljšo stranico obrnjeno proti jugu optimalno izkorišča moč sonca. Vsi vitalni prostori v hiši, vključno z otroškima sobama, so dobro osončeni od zgodnjega dopoldneva do poznega popoldneva. Imajo tudi dostop na vrt, zato so primerni za družine, ki imajo rade stik z naravo. To dopolnjuje tudi v pokrito teraso podaljšan bivalni del, ki omogoča brezskrbno bivanje na prostem. Strešni nakloni so prilagodljivi, zato je hiša primerna za večji del slovenskega podeželja, urbanih območij in Primorja.

Vsako od teh (in preostalih Lumarjevih) hiš si v sodelovanju z arhitekti lahko prilagodite po svoje ali pa jo že od začetka zasnujete povsem po svojih željah. Navsezadnje vsaka hiša vedno odraža značaj ljudi, ki so si ali si še bodo v njej ustvarili svoj dom. Naj bodo tudi vam v navdih ob razmišljanju o novem domu.

Več: Lumar

Fotografije: Lumar, Miran Kambič

Sponzorirana vsebina