Špela Modic in Alain Šik sta tri leta iskala idealno stanovanje, na koncu pa izbrala tisto, pri katerem je bila idealna le lokacija. Središče Ljubljane je odtehtalo za to, da sta ostala brez balkona, in za to, da novo stanovanje ni potrebovalo večje adaptacije. Kot arhitektka in oblikovalec sta stanovanje namreč želela prenoviti sama. Čeprav […]

Špela Modic in Alain Šik sta tri leta iskala idealno stanovanje, na koncu pa izbrala tisto, pri katerem je bila idealna le lokacija. Središče Ljubljane je odtehtalo za to, da sta ostala brez balkona, in za to, da novo stanovanje ni potrebovalo večje adaptacije. Kot arhitektka in oblikovalec sta stanovanje namreč želela prenoviti sama.

Čeprav jima je bilo malo hudo, sta razbila stene, toda ko sta stanovanje resnično začela spreminjati v svoj dom, sta morala skleniti še več kompromisov. Alain je na primer želel tehnično dovršeno klimatsko napravo, Špela pa bi raje imela lepo in manj učinkovito. Obveljala je Alainova.

Zmagal je tudi v pregovorih o tem, ali bodo doma imeli televizijo ali ne. Odločitev je bila pomembna zato, ker je vplivala na Špeline načrte. Če bi obveljala njena in bi bili brez televizije, bi lahko celotno steno obdala z lesenimi opaži modrovijolične barve, ker pa je zmagal Alain, je morala del stene zaradi osvetlitve ostati bel.

Tako sta popuščala enkrat eden in drugič drugi, na koncu pa ustvarila osupljivo stanovanje, s katerim je Špela lani osvojila prvo nagrado Bravacasa Design Awards 2015 za najlepši interier v kategoriji stanovanj med 45 in 90 kvadratnimi metri.

Interier: Prostorama

Fotografije: Alain Šik