S starim, odsluženim kolesom je nekako tako kot z najboljšim prijateljem. Težko se je od njega posloviti, saj je z vami delil nekatere najlepše in najrazburljivejše trenutke življenja. Na srečo vam kolesa ni treba peljati na odpad. Zbrali smo nekaj idej, kako lahko njegove posamezne dele reciklirate v zelo uporabne predmete.

Vrtne dekoracije

Ne, kolo vam ne bo več zasedalo mesta v garaži ali kolesarnici. Parkirajte ga na vrt, naslonite ob drevo ali celo obesite na ograjo ter spremenite v okrasni lonec za rože. Rastline nasadite v sprednjo košaro in košaro, ki ste jo pripeli na zadnji prtljažnik.

Notranja uporaba

Prav neverjetno je, kako posamezni deli kolesa lahko povsem spremenijo svojo namembnost. Obroč lahko preoblikujete v stensko uro, ga uporabljate za zatikanje fotografij, izdelate iz njega lestenec, ga uporabite za okvir ogledala ali pa ga obesite pod strop in uporabljate kot obešalo za posode. Tudi verigo lahko spremenite v lestenec, medtem ko so vilice lahko držalo za toaletni papir v kopalnici.

Pohištvo

Če kolesu odstranite sedež in na njegovo mesto položite leseno ploščo, nastane miza. Ta je lahko uporabna v kopalnici kot kopalniški blok (nanjo postavite umivalnik), lahko pa celoten sestav spremenite v servirni voziček ali bar na kolesih. Ker je premičen, vam bo služil kjer koli ga boste potrebovali. Ali pa naredite garderobo: v ta namen obesite v predsobo staro moško kolo s sedežem navzdol. Prečni del okvirja, ki teče od krmila do sedeža, bo drog za obešanje plaščev, torbic, jaken in modnih dodatkov.

Foto: Pinterest