Žičnato pohištvo in ravno takšni dodatki so ta hip vroča roba. Nekoč stare žičnate košare so spremenjene v osupljive dekorativne elemente, dobile pa so še druge sorodnike: žičnate stole, mize, celo omare. Zanesljivo vas bo žičnato pohištvo navdušilo!

Žičnati trend je znova obudil spomine na 60. leta prejšnjega stoletja, ko se je industrijski slog prvič preselil iz tovarniških objektov v domove. Izdelki iz žice so uporabni kot vsako drugo pohištvo, če ne še celo bolj, saj so trpežni in praktično neuničljivi. Poleg tega so danes tudi izredno barviti, same linije prepleta žic pa se lahko prilagodijo kateremu koli slogu: lahko so zelo moderne ali malodane baročne.

Koši in košare

Začetniki žičnatih izdelkov za dom so zagotovo koši in košare. Le kdo bi si mislil, da je preprosta žičnata košara lahko tako elegantna in funkcionalna? Uporabna je v čisto vsakem prostoru doma.

Svetila

Žičnata svetila niso nič novega, z leti so postala le še bolj sofisticirana in oblikovana s stilom v mislih. Lahko gre za manjša, skoraj neopazna svetila, ali pa predimenzionirane lestence, ki delujejo skoraj kakor kletka in so posebej primerni za v jedilnice, hodnike ter dnevne sobe. Ker so v njih vidne tudi sijalke, je seveda pametno izbrati elegantnejše.

Mize

Ko pomislite na žičnato pohištvo, si ga večinoma predstavljate na prostem, na vrtu. V resnici se pa prav lepo poda tudi v interjer. Razne skulpturalne klubske mize so posebne iz vseh zornih kotov ter ustvarjajo v prostoru presenetljive sence.

Stoli

Kot večina pohištva iz sredine preteklega stoletja je svoj povratek doživel tudi žičnati stol. Oblikovalec Harry Bertoia je najbolj klasičnega doslej izdelal leta 1952 in je še vedno v prodaji, saj se poda k vsaki jedilniški mizi.

Foto: Pinterest