Atrijsko stanovanje z osveženo podobo

90 m2 veliko stanovanje s prostornim atrijem je dobilo novega lastnika, ki je želel personalizirano notranjo opremo. V biroju Arhimodul so zasnovali celoten interier, ki skozi majhne detajle iz sicer arhitekturno nezanimivega prostora ustvari igriv in dinamičen ambient.

0

Osrednji bivalni prostor, orientiran na atrij, je srčika doma. Električno modro ozadje v kuhinji ga napaja z energijo; ekspresionistična tapeta v dnevni sobi pa vanj vnaša kanček mistike. Na stičišče teh dveh nasprotujočih si energetskih polov pa je umeščen večnamenski, aktivni kotiček: jedilna miza, prostor za igro, učenje in delo. Osmisli ga velika niša, ki s po meri izdelanim vgradnim elementom gosti delovne in shranjevalne površine ter klop za posedanje.

Živo modro barvo prizemljijo naravni odtenki: tekstura keramike se ponovi še na sivi steni, les pa prostor barvno uravnoteži. Oprema in dodatki za dom so izbrani v elegantnih sivinah.

Svojevrstna posebnost tega stanovanja pa sta spalnici. Otroška soba je zasnovana kot pravljični kotiček za malo princesko. Poleg osnovnih kosov pohištva – postelje in delovne mize – najdemo še vgradni element, ki je hkrati omara, klop in prostor za shranjevanje. Podoben element se ponovi v spalnici, le tokrat v elegantnejših linijah in materialih – belo dopolnjuje lesen furnir, ki se ponovi tudi na ambientalno osvetljenem posteljenm vzglavju.

Dinamičen, a uravnotežen interier še dopolnjujejo skrbno postavljena raznovrstna svetila.

Interier: Arhimodul

Fotografije: Piqant, Tadej Mulej

Prejšnji članekEkstravaganten dom nad mehanično delavnico
Naslednji članekMoodboard: nujen pripomoček pri prenovi in opremi doma
Notranja oblikovalka, ki rada izkuša, opisuje in oblikuje lepe prostore. Ceni kvalitetno oblikovanje, dobre zgodbe in raznolike stile, ki jih srečuje na svoji profesionalni poti. Dosegljiva na spodnjih kontaktih: