Atrijsko stanovanje z osveženo podobo

90 m2 veliko stanovanje s prostornim atrijem je dobilo novega lastnika, ki je želel personalizirano notranjo opremo. V biroju Arhimodul so zasnovali celoten interier, ki skozi majhne detajle iz sicer arhitekturno nezanimivega prostora ustvari igriv in dinamičen ambient.

0

Osrednji bivalni prostor, orientiran na atrij, je srčika doma. Električno modro ozadje v kuhinji ga napaja z energijo; ekspresionistična tapeta v dnevni sobi pa vanj vnaša kanček mistike. Na stičišče teh dveh nasprotujočih si energetskih polov pa je umeščen večnamenski, aktivni kotiček: jedilna miza, prostor za igro, učenje in delo. Osmisli ga velika niša, ki s po meri izdelanim vgradnim elementom gosti delovne in shranjevalne površine ter klop za posedanje.

Živo modro barvo prizemljijo naravni odtenki: tekstura keramike se ponovi še na sivi steni, les pa prostor barvno uravnoteži. Oprema in dodatki za dom so izbrani v elegantnih sivinah.

Svojevrstna posebnost tega stanovanja pa sta spalnici. Otroška soba je zasnovana kot pravljični kotiček za malo princesko. Poleg osnovnih kosov pohištva – postelje in delovne mize – najdemo še vgradni element, ki je hkrati omara, klop in prostor za shranjevanje. Podoben element se ponovi v spalnici, le tokrat v elegantnejših linijah in materialih – belo dopolnjuje lesen furnir, ki se ponovi tudi na ambientalno osvetljenem posteljenm vzglavju.

Dinamičen, a uravnotežen interier še dopolnjujejo skrbno postavljena raznovrstna svetila.

Interier: Arhimodul

Fotografije: Piqant, Tadej Mulej

Prejšnji članekEkstravaganten dom nad mehanično delavnico
Naslednji članekMoodboard: nujen pripomoček pri prenovi in opremi doma
Arhitektka, ki rada izkuša, oblikuje in opisuje lepe prostore. Trenutno v Španiji išče navdih v mediteranski kulturi bivanja, a z veseljem ponudi kak online nasvet za opremo doma. Dosegljiva na spodnjih kontaktih: