Najlepša zimska dekoracija: Čas je za sneženega moža

Sneženi moje so zaščitni znak zime in skoraj ga ni vrta, kjer ne bi kraljeval ta mrzli možic. A tudi interjer ni popoln, če v njem ni snežaka. Namesto iz snega pa za notranje prostore izdelajte takšnega, ki se ne stopi, denimo iz lesa, papirja, plastike, nogavic, celo iz plutovinastih zamaškov ali iz glinenih lončkov za rože se lahko naredi imenitnega snežaka.

Zgodovinski dokumenti kažejo, da so prve snežene može ljudje postavljali že v srednjem veku. V Haški knjižnici tako na primer hranijo najstarejšo ilustracijo sneženega moža, in sicer iz leta 1380, prvo fotografijo tega zimskega junaka pa je leta 1853 posnela fotografinja Mary Dillwyn in jo hranijo v nacionalni knjižnici v Walesu.

Perfekten dodatek za vinsko klet, bar ali kuhinjo je snežak iz plutovinastih zamaškov.

Da ustvarite snežaka, ne potrebujete kopice materiala in ni vam potrebno biti šolani umetnik. Samo nekaj barve, trak in star glinen lonček za rože je dovolj za super snežaka.

Stara vzmet iz odsluženega ležišča ponuja neskončno možnosti. Ena je tudi ta, da iz nje izdelate sneženega moža.

Kosa lesa ali debelejše veje nikar ne vrzite takoj v peč. Raje mu dodajte šal, kapo in malo barve in dobili boste zimskega možička, ki vam bo ogrel srce.

Kaj pa snežak iz starih nogavic? Zakaj pa ne! Napolnite ga z ostanki blaga ali pene ter okrasite z gumbi, perlicami in vrvjo.

Če zunaj ni snega, lahko na vrtu postavite snežaka iz odsluženih avtomobilskih pnevmatik ali buč. Pobarvajte jih belo, dodajte klobuk in zimska idila je pričarana.

Venček je popularen dodatek za na vrata ne glede na letni čas. V mrzlem delu leta ga enostavno naredite v obliki sneženega moža.

Foto: Pinterest

Prejšnji članekStopniščne girlande: »Vau« učinek zagotovljen!
Naslednji članekSprehod skozi predsedniško palačo s predsednikom Pahorjem
Avatar photo
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje