Barva leta 2017 je zelena!

PANTONE, vodilni strokovnjak na področju razvoja barv, je kot barvo leta izbral odtenek 'Greenery' - kar bi v slovenščino najlažje prevedli kot zelenje - svež in osvežujoč barvni ton, ki po besedah strokovnjakov v Pantonu simbolizira nove začetke.

0

Izbran močen odtenek zelene nas spomni na prve spomladanske dni, ko zelenje oživi in se narava obnavlja. Ta barva ilustrira razcvet in bujnost narave, ljudi pa nagovarja k oddihu in osvežitvi. 

PANTONE svojo izbiro podkrepi z uvidom v kulturno dogajanje na globalni ravni: »Zelena je nevtralna barva narave. Bolj ko se ljudje utapljajo v vsakdanjih obveznostih, bolj jih vleče v čudovito naravo, kjer bi se lahko počutili povezani s stvarstvom. Ta trend je viden v vsakodnevnem življenju – v vse večji težnji k urejenim zelenim površinam v mestu, zeleni arhitekturi, ekološkemu življenjskemu slogu in posameznim oblikovalskim izbiram.«

Letošnja izbira zelene presega ozko sezonskost in dovoljuje številne barvne kombinacije – z nevtralnimi, svetlimi, temnimi, pastelnimi, kovinskimi odtenki. Te palete lahko pričakujemo v modi, kozmetiki, produktnem in grafičnem oblikovanju, pa seveda tudi v interierju in dekoraciji doma.

V galeriji si lahko ogledate nekaj elegantnih rešitev opreme v tej močni in nevsakdanji trendovski barvi.

Fotografije via Pinterest

Prejšnji članekPomagajte izbrati Prostor in pol 2016
Naslednji članekRajski vrt v Portorožu
Notranja oblikovalka, ki rada izkuša, opisuje in oblikuje lepe prostore. Ceni kvalitetno oblikovanje, dobre zgodbe in raznolike stile, ki jih srečuje na svoji profesionalni poti. Dosegljiva na spodnjih kontaktih: