Ste v veselem pričakovanju novega družinskega člana? Če bo tudi na vaša vrata v letu 2020 potrkala štorklja, je zadnji čas, da začnete razmišljati o bivalnem kotičku novega 'cimra'. Trendom, ki jih narekuje letošnje leto, ni videti konca, vsak pa bo med pestrim seznamom našel takšnega, ki se bo skladal z njegovimi željami in pričakovanji.

Glavna značilnost opremljanja dojenčkove sobice v letu 2020 je brez dvoma izražanje osebnosti in karakterja bodočih staršev. Ker bo sobica pogosto v uporabi, je namreč prav, da jo opremimo v slogu, ki se vklaplja v naš življenjski slog in estetiko ter nam nariše nasmešek na obraz. Ni potrebno, da je sobica ogromna, zadnji trendi dokazujejo, da najboljše ideje nastajajo prav v majhnih prostorčkih.

Ni presenečenje, da strokovnjaki za enega največjih trendov opremljanja izpostavljajo zemeljske tone in elemente. Pri opremljanju se zanašajte na naravne materiale, ki dihajo in poskrbijo za dobro počutje novorojenčka. Lahko izberete le naoljen les, ki izraža poteze narave ali pa pohištvo prebarvate v odtenke, skladne z zemeljskimi.

Po drugi strani pa se številni navdušujejo nad drznimi barvami sten v dojenčkovi sobici. Le malo elementov namreč naredi tako močan vtis, kot primerna in premišljeno izbrana barva. V 2020 bodo tako sobice obarvane v tone dragocenega kamenja. Priljubljeni so tudi bogati odtenki zelene, ki prinašajo kanček dramatičnosti in globine ter dajejo vtis sofisticiranosti.

Če niste ljubitelji zemeljskih ali močnih odtenkov, pa vam bo v veselje, da enega izmed trendov narekujejo tudi nevtralni odtenki. Nič več rožnatih in modrikastih sten, ki ob vstopu nakazujejo na spol dojenčka, strokovnjaki so mnenja, da naj bodo barve predvsem nevtralne, dopolnimo pa jih s pohištvom in dodatki v želeni barvi. Poleg bele lahko izbirate tudi med bogato paleto sivih odtenkov, ki so v zadnjem obdobju stalnica otroških sobic. Velika prednost nevtralnih tonov je tudi prilagodljivost, saj lahko sobico brez večjih posegov in težav oblikujete skozi različna obdobja otrokovega življenja.

Ta trend bo navdušil starše, ki pričakujejo hčerko. Drznite si vnesti cvetje v sobico male princeske in s tem poskrbite za pridih nežnosti in ženstvenosti. Izberite velike cvetove, saj naredijo precej večji vtis od majhnih cvetk, poleg tega naj vas pri izbiri barv vodijo pastelni toni. A ne pretiravajte. V stensko tapeto oblecite le eno steno, ostale pustite prazne.

Še ena dobra novica za starše, ki prisegajo na naravno. Ratan se vrača v sobice najmlajših članov, bodisi v obliki košar, okraskov za stene, pohištva … Dobro ga je mogoče kombinirati s safari slogom, ki ga številni izberejo za okrasitev fantovske sobice.

Foto: Pinterest