Ste morda vedeli, da se je od začetka naše civilizacije število dreves na svetu zmanjšalo za približno 50 %? Podatek je pretresljiv, vendar ga lahko skupaj obrnemo na bolje. Namesto izdelkov iz sveže posekanega lesa raje uporabimo star ali predelan les, ki ga z malo domišljije mimogrede lahko spremenimo v nove dodatke za dom. Belinka si z mesečnimi uporabnimi nasveti in triki, v katerih predstavlja ideje za izdelavo predmetov iz starega lesa, prizadeva za širjenje zavedanja o pomenu odgovornega odnosa do okolja in trajnostnega ravnanja.

Pri Belinki svojo odgovornost do okolja in narave izražajo z dejavnostmi, ki promovirajo vrednote pozitivnega odnosa do lesa, povezovanja ljudi z naravo in spodbujanja zdravega in ekološkega načina razmišljanja. Svoj trajnostni projekt za spodbujanje ponovne uporabe starega lesa so poimenovali #REUPORABI.

»Les je naraven material, ki potrebuje ljubezen in zaščito, da nam zvesto služi dolga leta. Zato ga ponovno spoznajmo in (re)uporabimo. Ko v svojem domu uporabite ponovno predelan les ali vanj vnesete lesene izdelke in predmete iz že obdelanega lesa, vanj ne vnesete le okolju prijaznega materiala, ampak tudi dobro zgodbo trajnostne narave, katere glavni protagonist ste vi,« pravijo pri Belinki, kjer so polni idej za izdelavo predmetov iz starega lesa.

Ponovno uporabo zavrženega oziroma rabljenega lesa spodbujajo tudi Belinkini ambasadorji – Maja in Malin  (Forestone design), Gašper (Mosaico) ter Ana in Eva (Wood & Blonde). Belinka v sodelovanju z njimi ohranja še tesnejši stik z najsodobnejšimi trendi v zaščiti, ohranjanju in reuporabi lesa.

Izdelati lesen svečnik, igrače za našega malčka ali ptičjo hišico je pravzaprav čisto preprosto – sploh če si pomagamo z Belinkinimi nasveti.

Družabna igra križci in krožci

Bodite kreativni in izkažite spretnost z izdelavo priljubljene družabne igre križci in krožci iz starega lesa. Njena izdelava je lahko zabaven projekt, družabna igra pa vam bo popestrila poletne večere.

Visoka greda iz odpadnih lesenih palet

Ponovna uporaba odpadnih lesenih palet ni le okolju prijazna, iz njih lahko izdelate tudi priročne predmete, ki vam lahko služijo dolgo časa. Eden takih izdelkov je visoka greda iz odpadnih lesenih palet, kar je odlična rešitev za manjše vrtove.

Lesena polička za kavč

Praktično leseno poličko za kavč lahko izdelate iz odpadnih desk. Je priročna in nadvse uporabna, poleg tega pa se jo preprosto postavi na naslon za roke sedežne garniture.

Večnamenski pladenj

Dolgo je veljalo prepričanje, da so pladnji bolj kot ne primerni le za postrežbo ali pogostitev gostov. Danes ni več tako. Od prisrčnega pripomočka za pogostitev do dekoracijskega elementa, leseni pladnji postajajo nepogrešljivi v prav vsakem gospodinjstvu.

Svečnik iz odpadnega lesa

Dodatki za dom imajo dekorativno in funkcionalno vlogo, predvsem pa napolnijo prostor, zaokrožijo ambient in ustvarijo dom. Vse od okvirjev za fotografije, ogledal, vaz in svečnikov. Slednjega izdelajte kar sami.

Vnesite novo življenje starinskemu okvirju

Se vam na podstrešju, v kleti ali v kakšnem drugem prostoru skriva kakšen starinski okvir iz lesa? Spremenite ga v čudovito ogledalo in mu s pomočjo Belinkinih premazov podarite novo priložnost.

Knjižna polička iz lesenega zaboja za sadje? Zakaj pa ne?

Knjižne poličke iz lesenih zabojev za sadje bodo popestrile vašo dnevno sobo, kabinet ali sobe vaših otrok.

Še več idej za ustvarjanje iz odpadnega lesa dobite >>> tukaj

Sponzorirana vsebina