V milanski četrti Brera je arhitekt Andrea Auletta opremil stanovanje, za katero so lastniki želeli, da bi bilo predvsem zelo udobno in svetlo. Manjkati pa ni smela niti eleganca.

Dnevna soba je prostor za druženje in pogovore. Bogata oprema daje pridih strogosti, osrednja točka prostora pa je kamin, ki zahteva vso pozornost in avtoriteto.

Svetle barve spalnice poudarjajo občutek čistoče in udobja intimnega prostora, ki je radodarno preplavljen s svetlobo.

Sodobna jedilnica pozdravlja goste okoli eliptične mize. Nad njo visi večdelni lestenec iz belih krogel, ki so v dialogu z usnjenimi stoli.

Veliko okroglo ogledalo v kopalnici odseva temno keramiko na stenah in leseno površino, na kateri je umivalnik. V drugi kopalnici pa so spretno kombinirani veliko kvadratno ogledalo, lesena vrata in kamnit umivalnik, kar ustvarja kontekst miru in spokojnosti.

Piko na i stanovanju daje terasa, na kateri stojijo dve klopi in lesena miza, vse skupaj pa je obdano z zeleno živo mejo, ki bivanje poveže z naravo.

Lastnikom v tem stanovanju resnično nič ne manjka in tudi pohištvo je postavljeno v popolno harmonijo, kjer noben element ne prevladuje nad drugim.

Arhitektura: Andrea Auletta Interiors 

Vir: OGS