Branje časopisa je vsekakor koristna zadeva. Še veliko pomembneje je časopisni papir reciklirati. Najbolj genialna ideja pa je, kadar časopis uporabimo za dekoracijo. Časopisni vzorci so kot začimba, z njimi popestrimo prostore, pa naj bodo na pohištvi, steni ali tkaninah.

Stena

Zakaj ne bi v časopis ovili kar celotne stene? Omislimo si tapeto s časopisnim vzorcem, ki se poda v utiliti, ustvarjalne sobe ali v pisarne. Njen učinek je po eni strani eklektičen, po drugi moderen, vsekakor pa zelo kreativen.

Venec

Iz časopisnega papirja lahko ustvarimo enkratne okrasne vence, ki so premerni za vse letne čase. Delujejo zelo šik, hkrati pa tudi disketno, saj ni poudarka na močnih barvah.

Nočni podstavek

Nadomestke nočnih omaric smo postavljali že iz knjig, zakaj jih torej ne bi še iz časopisov? Enostavno zložimo kup že prebranih časopisov ob posteljo in dobimo imenitno odlagalno polico.

Stenska umetnost

Namesto dragih slik in drugih stenskih dekoracij si lahko umetniško delo za na steno naredimo kar sami. Iz časopisa izrežemo članek ali naslov, ki pritegne pogled ali nam pomeni nekaj globljega in ga uokvirjenega obesimo nad posteljo ali kam drugam.

Omara Riflessi

Italijanska pohištvena znamka Riflessi je časopisne strani preslikala kar na pohištvo. Gre za omejeno kolekcijo 100 manjših omar z dekoracijo italijanskih časopisnih naslovov iz 20. stoletja. Naslovi so povezani s pomembnimi dogodki iz zgodovine, in sicer iz najrazličnejših področij – od političnih do kulturnih – ki ponujajo zanimiv vpogled v preteklost. Po drugi strani pa je oblika omare zelo moderna in minimalistična.

Foto: Pinterest