Vročina to poletje ne popušča, kar pomeni, da se vas velika večina zateka v senco na prostem: vrtovi, pokrite terase, balkoni so trenutno središču dogajanja. A kaj storiti, ko zmanjka stolov za vse? Brez skrbi, pohištvo iz palet je čisto enostavno narediti. Že nekaj ur je dovolj, da zavržene palete spremenite v klop za dva. Izberite le barvo po svoji želji, blazino za udobje in dobili boste udoben kotiček za poletje. Lahko pa iz palet izdelate tudi cele vrtne garniture, regale ali še kaj imenitnejšega. Takole gre:

Kaj potrebujete?
  • Lesene palete
  • Barvo za les
  • Valjček in čopič
  • Blazine za večje udobje
  • Izvijač, električni vrtalnik in vijake
1. Prebarvajte palete

Nobene potrebe ni, da bi palete pred barvanjem kaj posebej pripravljali. Enostavno dobro premešajte barvo za vrtno pohištvo in jo z manjšim valjčkom enakomerno nanesite na les. Potrebna bosta en ali dva sloja in počakati boste morali približno 1 uro, da boste paleto lahko obrnili in jo prebarvali še s spodnje strani. Za težje dostopna mesta boste potrebovali čopič.

2. Naredite osnovo

Najprej naredite temelje vašega pohištva (klopi), in sicer tako, da skupaj, eno na drugo položite dve paleti. Ko ste s postavitvijo zadovoljni, ju privijačite z vijaki.

3. Oblikujte naslonjalo

Dodajte še eno paleto, in sicer jo postavite vertikalno, da ustvarite naslonjalo klopi. Enako kot v prvem koraku jo privijačite k sedalu.

4. Oblecite klop za večje udobje

V nekaterih trgovinah s pohištvom ali tekstilom prodajajo posebne blazine, ki dimenzijsko ustrezajo velikosti palet. Tem sedežnim podlagam lahko dodate še okrasne blazine in dekorativne elemente, da naredijo novo klop iz palet še bolj udobno. Če vam ena klop ne zadostuje, lahko naredite še eno in nato obe združite v nekakšni paletni kavč. Nanj lahko povabite še več ljudi in vzdušje na vašem vrtu bo to poletje še bolj veselo.

Fotografije: Pinterest