Težko je najti še kaj boljšega, kot so topli poletni dnevi, ki jih zaznamujejo sonce, bazen ali plaža. Prekašajo jih le še poletni večeri. Takrat se prijetno ohladi, pripeka izgine in nastopi čas za sprostitev. K temu najbolj pripomore prava razsvetljava, ki ustvari pravo vzdušje: bolj intimno, pomirjujoče, romantično. Pozabite na ogenj, sveče in bakle, moderne zunanje high-tech luči in lanterne so nekaj veliko imenitnejšega!

Trend tega poletja so takšne in drugačne lanterne in visoko tehnološka zunanja svetila. Ta vam pričarajo odlično vzdušje ter še povečajo privlačnost vaših zunanjih bivalnih površin.

Mediteranski pridih

Velike lanterne s filigranskimi vzorci in pisane barve – to je mediteranski dizajn z maroškim vplivom. Tak stil svetil je danes popularen po vsem svetu, odraža pa bogato dediščino številnih kultur, ki živijo na področju Mediterana. Če želite na svoj vrt vnesti pridih morja, potem so takšne lanterne prava rešitev. Lahko jih umestite celo v moderen dizajn, ki ga tako omehčate, sprostite, vendar brez kiča, sicer značilnega za mediteranski slog.

Zasanjano

Prednost zunanjih luči je v tem, da lahko še tako vsakdanji in puščobni vrt spremenijo v zatočišče, popolnoma drugačno od ostalega okolja. Če je možno, lanterne obesite na drevo in že imate romantičen kotiček za večerno sanjarjenje.

Iz papirja

Enkratni vizualni učinek lahko dosežete tudi z minimalnimi stroški. Potrebujete samo papirnate lanterne, ki so dandanes tudi nadvse modernih oblik. Izumili so jih sicer Kitajci, izpopolnili Japonci, nato pa poslali v preostali svet. Izobesite jih lahko več – manjših ali večjih.

Na tleh

Zunanja svetila naj ne bodo nujno viseča, enako velik vizualni učinek dosežete tudi s talnimi. Ta se odlično podajo ob bazene, vrtne poti, postavite jih lahko ob kotiček za posedanje ali kar tako na vrt. Videti so zelo impresivne, njihova prednost pa je tudi ta, da jih lahko premikate in prestavljate in tako ustvarjate različne konfiguracije.

Fotografije: Pinterest