V iskanju umirjene energije ste spalnico opremili v nevtralnih, svetlih barvah. Zdaj se vam zdi, da ji nekaj manjka. Kako jo popestriti z majhnimi dodatki? Naštevamo nekaj letošnjih trendov, ki jih lahko brez težav vnesete v spalnico.

Vintage element: kredence, naslanjači, svetila, ogledala, nočne omarice … ne glede na to, ali izberete kos pohištva s podstrešja vaše babice ali pa ga kupite v starinarnici, bo vintage pohištvo v prostor vneslo karakter. Obnovite in stilirajte ga tako, da mu dodate vašo osebno noto.

Foto: Pixabay

Popestrite z geometrijskimi vzorci: letos so v trendu črtasti in karo vzorci v živahnih, celo nekoliko naivnih barvah ‒ zeleni, modri, rumeni, rdeči. V prostor jih vnesite z okrasnimi blazinami, zavesami, posteljnino ali posteljnim vzglavjem.

Foto: Pexels

Dodajte naravne tkanine: če so živahni vzorci prevelik odklon od vaše palete, pa slednjo popestrite s tekstilom v naravnih tonih in raznolikih teksturah. Lan, bombaž, ratan, juta in žamet bodo lepo dopolnili spalnico, prispevali k občutku topline in domačnosti, hkrati pa prostor nekoliko razgibali.

Foto: Pexels

Rastline in botanične tapete: rastline prinašajo v spalnico svežino in naravo, zelena barva pa odlično dopolni naravno paleto. Postavite jih na konzolo, nočno omarico ali v kot sobe. Za dodaten botanični pridih izberite tapete z drobnimi rastlinskimi motivi, ki so letos ‒ poleg geometrijskih potiskov na tekstilu ‒ eden največjih trendov v notranjem oblikovanju.

Foto: Pixabay

Brez barve ne gre: barvo lahko v spalnico vnesete na izjemno preprost način ‒ s posteljnino, lepim platnom, grafiko ali preprogo. Izberite močne in privlačne barve: od rdeče pa do kraljevsko modre. Malo več dela boste imeli, če boste v barvo odeli katero od sten, bo pa zato učinek še večji ‒ sploh, če stene pred tem oblečete v teksturirane stenske panele. Zelena in svetlo rožnati sta barvi, ki odlično delujeta v nevtralnih spalnicah, saj dodata topel in naraven pridih.

Foto: Pixabay

Dodajte medeninaste in zlate detajle: medeninasti in zlati dodatki v spalnici ustvarjajo občutek prefinjenosti in topline. Uporabite jih v majhnih odmerkih – na primer v vazah, stenskih svetilkah, nočnih lučkah ali na ročajih pohištva. 

Foto: Pexels