Iščete načine, kako bi električne kable od televizorja, računalnika, glasbenih postaj, svetil in druge elektronike čim bolje skrili? Povsem brez potrebe. Raje jih spremenite v stensko umetnost!

Kabelske slike Maise Broadhead

Umetnica Maise Broadhead je v svojem delu iz leta 2009 Cable Drawing (angl. kabelska slika) ustvarila okvir ogledala nad kaminom, pri tem pa uporabila kabel delovne svetilke. Kabel je seveda morala podaljšati, saj ga je v tej baročni umetnini kar preko 12 metrov, za bolj sodobno inštalacijo z ravnimi linijami ga gotovo ne bi potrebovala toliko. Za pritrjevanje kabla je uporabila osnovne stenske sponke za kable, sicer pa je enako uporabno lahko tudi stensko lepilo, ki je manj vidno, vendar ga je težje nanašati.

Nebotičniki in obrisi mest

Kabli vaši aparatov lahko nadomestijo še tako lepo fotografijo ali sliko, ki bi jo obesili na steno. Kaj ko bi iz jih naredili obris nebotičnikov in mesta? Potrebujete le dovolj dolg kabel in malo domišljije, da ga zavijete v obrise različnih stavb.

Preprost dizajn

Detajlne linije mesta so impresivne, vendar v resnici lahko tudi mnogo bolj preproste stvaritve izvabijo iz ust vzdih »vau«. Morda iz kabla na steno napišete kratko besedo ali celo sporočilo ali pa ga samo zavijete malo bolj abstraktno.

Elektronske vitice

Še ena od možnosti, primerna za ljubitelje zelenja: spremenite kable v vitice ali stebla, in sicer tako, da jih na steno pritrdite s samolepilnimi zelenimi listi, ki spominjajo na rastlinske.  

Foto: Pinterest