Naravni kosi lesa, kot so veje in rogovile, so dobra izbira za okvirjanje ogledal ali kot podstavki za luči. Njihov unikatni videz in tekstura dajeta izdelkom karakter ter imata sposobnost, da povsem navaden predmet spremenita v izvrsten, izstopajoči izdelek. Predstavljamo vam torej 30+ svetilk na lesenih podstavkih, ki vam bodo vzeli sapo.

Svetila s podstavkom iz neobdelanih kosov lesa so običajno narejena ročno, vizualno zelo zanimiva, elegantna in zato primerna za postavitev v dnevno sobo, spalnico ali na pisalno mizo. Neobdelan les je lahko kombiniran z vrvjo in školjkami, kar svetilki daje bolj mediteranski pridih, ali pa z železom, bronom in drugimi kovinami, ki ustvarijo bolj industrijski videz.

Bi se preskusili v izdelave takšnega svetila tudi sami? Nič lažjega. Potrebovali boste nekaj neobdelanih kosov lesa (na primer štiri debelejše veje v približano enaki dolžini), navadno, gladko leseno ali kovinsko podnožje za svetilko, senčnik za svetilko in seveda električni priključek.

V vsako od vej zvrtajte približno na sredino luknjo v širini kovinskega podstavka in jih nasadite nanj. Da se leseni deli ne bodo premikali, jih po potrebi lahko tudi zlepite. Usposobite še priključek za vtičnico in svetilko postavite na želeno mesto. Ne glede na to, kje bo stala, vam zagotavljamo, da bo izstopala.

Foto: Pinterest