Trdna in varna: Dih jemajoča steklena tla

Ste kdaj hodili po stekleni razgledni ploščadi ali morda mostu? Če da, potem veste, da to ni nekaj za ljudi s srčnimi težavami, vrtoglavico in strahom pred višino.

Steklena tla v trenutku pritegnejo pozornost in v domu poskrbijo za dramatičen in moderen preobrat. Niso najlažja za vzdrževanje, vendar imajo velik vizualni in estetski učinek, ne da bi vam bilo treba v to vložiti še dodatni trud. Poleg tega je vznemiriva tudi njihova prosojnost.

Še do pred nekaj leti je bila hoja po steklu nemogoča, resno nevarna in tvegana. Nove tehnologije pa so omogočile razvoj izjemno trdnega in trpežnega stekla, ki je tako začelo z velikimi koraki vstopati v moderne domove. Naprej v obliki steklenih pregrad, sten, stropov in ograj, zadnja leta pa ga najdete tudi na tleh. Steklo ustvari občutek svetlobe in povezanosti z okolico oziroma drugimi prostori doma, poleg tega so sodobne steklene plošče in paneli močni in vzdržljivi, odporni na statične in dinamične obremenitve. Lahko se odločite za večje talne steklene površine, ki zavzamejo tla celotnega prostora, ali pa zasteklenite le določen del tal in tako mimogrede popestrite ambient.

Takoj, ko si boste ogledali primere iz galerije, boste steklena tla želeli imeti tudi sami, saj so zares dih jemajoča.

Foto: Pinterest

Prejšnji članekStanovanja z mrežo: Užitek na novem nivoju
Naslednji članekNaredite sami: Iz starinskega globusa imeniten lestenec
Avatar photo
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje