Letos pozimi smo bili priča zgodovinsko visokim cenam ogrevanja. Dolga kurilna sezona, visoke položnice, neprestane novice o skoku cen energentov in nepričakovani poračuni so v slabo voljo spravili številna gospodinjstva po Sloveniji. Kaj pa če bi vam zaupali, da obstaja ogrevanje, ki je ugodno in neodvisno od nihanja cen energentov, za povrh pa še okolju prijazno in preprosto za uporabo?

Za toplotno črpalko KRONOTERM ste najbrž že slišali, a morda ne poznate vseh razlogov, zakaj je sinonim za najbolj ugodno ogrevanje. V nadaljevanju predstavljamo pet razlogov, ki vas bodo prepričali, da je čas za zamenjavo ogrevalnega sistema.

Prvič – toplotna črpalka uporablja brezplačno energijo

Eden od najpomembnejših dejavnikov, ki omogoča velike prihranke pri ogrevanju s toplotno črpalko, je uporaba brezplačne energije. Toplotna črpalka izkorišča naravne vire, kot so zrak, voda in zemlja za pridobivanje toplote, potrebne za ogrevanje objektov. Toplotne črpalke KRONOTERM so med najbolj učinkovitimi v Evropi. Večja učinkovitost naprave še dodatno zmanjšuje električni vložek za generiranje toplote, s tem pa prispeva k še nižjim stroškom ogrevanja.

Drugič – za njeno vgradnjo lahko pridobite subvencijo Eko sklada

Subvencija Eko sklada spodbuja uporabo okolju prijaznih sistemov ogrevanja in omogoča finančno pomoč pri investiciji v toplotno črpalko. Vse toplotne črpalke KRONOTERM so na seznamu toplotnih črpalk, ki so upravičene do subvencije Eko sklada.

Tretjič – stroški vzdrževanja toplotne črpalke so minimalni

Uporaba toplotne črpalke je tudi ekonomična glede na stroške vzdrževanja. S toplotno črpalko se lahko poslovite od letnih stroškov čiščenja dimnika, saj pri delovanju toplotne črpalke ni izpustov dimnih plinov. Prav tako se izognete stroškom prevoza goriva, saj toplotna črpalka izkorišča obnovljive vire energije na vaši parceli. Stroški vzdrževanja so minimalni, pri čemer je potrebno le priporočeno preventivno servisiranje enkrat letno za ohranjanje optimalnega delovanja in preprečevanje morebitnih težav.

Četrtič – s toplotno črpalko lahko objekt tudi hladite

Prednost toplotnih črpalk je tudi v njihovi vsestranskosti. Poleg ogrevanja prostorov in segrevanja sanitarne vode toplotna črpalka omogoča tudi učinkovito hlajenje prostorov. S tem se izognete dodatnim stroškom nakupa in namestitve klimatske naprave, saj toplotna črpalka zagotavlja udobno in učinkovito hlajenje brez potrebe po ločenih napravah. Poleg tega z odstranitvijo dodatnih naprav s fasad izboljšate izgled vašega objekta.

Petič – z zamenjavo ogrevalnega sistema prispevate k trajnostnemu načinu življenja

S pomočjo toplotne črpalke je mogoče izkoristiti brezplačno energijo, doseči nizke stroške vzdrževanja ter zagotoviti hlajenje in ogrevanje doma z eno napravo. Poleg tega si za njeno vgradnjo lahko pridobite tudi subvencijo Eko sklada. Bi lahko bilo vse skupaj še boljše? Seveda! Toplotna črpalka za svoje delovanje ne uporablja fosilnih goriv, z njeno uporabo pa zmanjšamo naš ogljični odtis in prispevamo k bolj trajnostnemu načinu bivanja – za nas in naše zanamce.

Končajte z visokimi stroški ogrevanja že danes! Preidite na učinkovito rešitev z lastno toplotno črpalko. Stopite v stik s podjetjem KRONOTERM na info@kronoterm.com ali na 080 23 22.