Mehak pristan: prenova interierja montažne hiše v Ljubljani

Montažna hiša na Škofljici je bila ob nakupu opremljena s temnejšim pohištvom. Lastniki so si ob vselitvi v nov dom zaželeli osvežitve, zato so se obrnili na ekipo biroja Prostornina, ki je v hišo vnesla sodoben pridih z obilico izvirnih detajlov.

0

“Naročnika sta želela notranjost prilagoditi v uporaben in družini prijazen svetel dom, v katerem bodo lahko gostili družino in prijatelje,” pove notranja oblikovanja Nina Galič, ki je skupaj s svojo ekipo poskrbela za prenovo bivalnega prostora, predsobe in spalnice. “V tlorisno zasnovo prostorov skorajda nismo posegali, velik poudarek pa smo namenili funkcionalnosti in estetiki interierja.”

Ko vstopimo v hišo, že začutimo rdečo nit ambienta. Po meri izdelana garderobna omara v krem barvi z rezkanimi detajli ponuja veliko shranjevalnega prostora za povrhnja oblačila in čevlje; črni ročaji pa se povezujejo z elegantnimi steklenimi vrati, ki prepuščajo poglede v bivalni prostor. Vstopimo.

Osrednji prostor je obilno naravno osvetljen z velikimi panoramskimi okni, zato je bil enkratna osnova za projektiranje notranje opreme. Podnevi protagonizem prevzema zelena kulisa vrta, ponoči pa interier zasije v sijaju zlatih detajlov. Dnevna soba je opremljena z dolgo televizijsko omarico in udobnim kavčem, ki ga dopolnjujejo dekorativne blazine in odeje. “Te prostor zmehčajo in vanj vnesejo občutek splošnega udobja in domačnosti,” pojasni oblikovalka.

Dnevni kotiček se nadaljuje v jedilniškega, ki je prava srčika doma. Elegantno ovalno mizo dopolnjujejo zeleni oblazinjeni stoli in razvejan lestenec. Zlati odtenki, ki se kot rdeča nit prepletajo po celotnem interierju, v jedilnici pridejo najlepše do izraza.

Kuhinja z barskim otokom je skrita v kuhinjsko nišo. Čeprav je od osrednjega bivalnega prostora nekoliko ločena, pa se z njim tudi preplete – z vitrino in ozko omarico, ki iz kuhinje zavijeta proti stopnišču. Pozornost pritegne tudi kuhinjski pult iz tehničnega kamna z vzorcem bianco carrarskega marmorja.

V zgornjem nadstropju je družina oblikovalkam zaupala še prenovo spalnice in garderobne sobe. V slednji je bila dovolj že zgolj zamenjava ličnic omar, spalnica pa je na novo opremljena s posteljo s tapeciranim vzglavjem in elegantnimi bralnimi lučmi.

“Glavno vodilo pri notranjem oblikovanju je bilo ustvariti prijeten in topel družinski dom, v katerem prevladujejo mehke oblike, svetli barvni toni ter črni in zlati detajli,” povzame notranja oblikovalka Nina Galič, ki je družini z natančno določenimi intervencijami popolnoma prenovila ambient in v starejšo hišo vnesla novo življenje.

Interier: Prostornina (Nina Galič, inter. arch., Tjaša Gerdej, dipl. diz., v sodelovanju z: Živa Lutman, MFA Design, Ana Jerše, univ. dipl. inž. arh.)

Fotografije: Janez Marolt

Prejšnji članekKomarniki so najboljša zaščita pred krilatimi gosti
Naslednji članekSpokojna obalna hiša, ki spominja na metulja
Notranja oblikovalka, ki rada izkuša, opisuje in oblikuje lepe prostore. Ceni kvalitetno oblikovanje, dobre zgodbe in raznolike stile, ki jih srečuje na svoji profesionalni poti. Dosegljiva na spodnjih kontaktih:
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje