Celovita prenova z igrivim rezultatom

Lastnica dvosobnega stanovanja si je zaželela celovite spremembe svojega bivalnega okolja v stimulativen, barvit in ženstven ambient, v katerem se bo dobro počutila.

3

Klasično dvosobno stanovanje je pred prenovo vsebovalo spalnico, dnevno sobo z jedilnim kotom ter ločeno kuhinjo s shrambo. Po več desetih letih je bilo potrebno korenite obnove – ne le zaradi želje po spremembi, pač pa predvsem zaradi dotrajanosti tlakov, opleskov in stavbnega pohištva.

Prenova, ki je trajala nekaj mesecev, je vsebovala rušitev predelnega zidu, menjavo parketa, glajenje in pleskanje sten ter zamenjavo vrat in nekaterih kosov pohištva. V prenovljenem stanovanju je kuhinja postala del dnevnega prostora, na katerega se naveže tudi z živahno, po meri narejeno fototapeto.

Izbrane barve, ki izhajajo iz fototapete, pa so rdeča nit celotnega stanovanja, saj si je lastnica zaželela barvit in ženstven dom. Arhitekti so zato preprosto belo pohištvo poživili z barvnimi in lesenimi elementi ter pisanimi dodatki za dom: med njimi so tudi po meri narejeni priročni podstavki za cvetlične lončke. Nekateri kosi pohištva so bili izdelani po meri, medtem ko so drugi zgolj osveženi: sedežna garnitura je na primer dobila zgolj novo podnožje, ki se bolj sklada s celoto. Prav ti poudarki pa stanovanju dodajo piko na i. 

Celoten strošek obnove je, kot je povedala arhitektka Ajda Kolenbrand (ekipa Celovito), znašal 40 tisoč evrov: dobra tretjina je bila odšteta za gradbena dela, ostalo pa za opremo.

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

 

Oblikovanje: Celovito

Prejšnji članekDrzna hiša, ki deluje, kot da bi med gorami stala že od vekomaj
Naslednji članekNaredi-sam: preprosta stenska dekoracija
Avatar photo
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.
3 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
VesnaP
5 let nazaj

Kje so izdelali fototapeto po meri?

Administrator
Alja Košir
5 let nazaj
Odgovori  VesnaP

Vesna, pozdravljena,

arhitektka Ajda Kolenbrand iz studia Celovito je v uredništvo sporočila, da so stensko nalepko natisnili v Printlabu (www.printlab.si).

Lep pozdrav, Alja

Urska
5 let nazaj

Zelo lepo. Me pa zanima površina stanovanja?